Naslovna Dogadjaj Jelena Bačić Alimpić se oglasila iz zatvora

Jelena Bačić Alimpić se oglasila iz zatvora

PODELI
Foto: alo

Jelena Bačić Alimpić na svom Instagramu objavila je fotografiju iz zatvora Sremska Mitrovica u kome je juče otvorena impresivna muzejska postavka koja verno prikazuje istorijsko stradanje Srba u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Voditeljka je sve fotografije odmah objavila na društvenim mrežama, a od strašnog prizora mučenja našeg naroda podilazi jeza. 

– U hotelu “Srem”, tik do Mitrovačke kaznione, danas je otvorena impresivna muzejska postavka koja verno prikazuje istorijsko stradanje Srba u Prvom i Drugom svetskom ratu, kao i svedočanstva o osuđenicima iz tog perioda. Takođe, ovde možete videti originalna vešala na kojima je Karel Dragutin Hart (junak moje knjige “Njegove bele rukavice”) izvršavao egzekucije, ćeliju u kojoj je boravio Moša Pijade i još mnogo interesantnih i svakako značajnijih istorijskih činjenica uobličenih sjajnom umetničkom konceptualnošću. Svaka čast Aleksandru Alimpiću, upravniku KPZ Sr. Mitrovica (nismo u rodu, da predupredim zlurade komentare) i scenografkinji i autorki izložbe Vladislavi Munić Kanington. Eh, da, ne bih smela da zaboravim sjajnog kustosa, mladu i nadarenu Sanju Stanetić – napisala je voditeljka u opisu fotografije. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here