Naslovna Srbija NASTAVLJA SE BAHAĆENJE: U luksuznim beogradskim restoranima Jeremić i Đilas se spremaju...

NASTAVLJA SE BAHAĆENJE: U luksuznim beogradskim restoranima Jeremić i Đilas se spremaju da glume opoziciju

PODELI

Nakon Los Andjelesa, Vuk Jeremic bahaćenje nastavlja u Beogradu. U skupom beogradskom restoranu Cvece Zla, “uhvaćen” je kako se sprema “krkajuci” i “cepajuci” skupa pica, da sutra glumi opoziciju!

Podsećamo, nakon što su kineski mediji javili da sudije na suđenju bivšeg ministra Hong Konga i prijatelja Vuka Jeremića Patrik Hoa detaljno pregledaju račune o prodaji oružja i saslušavaju sve upletene, Jeremić je u opštoj “panici”!

Ipak, to ga ne sprečava da “šeta” po Americi na razne načine ističući kako u Srbiji njemu ništa ne valja i koliko on zapravo lepo živi, ali daleko odavde.

Jeremić se neretko preko društvenih mreža hvali luksuzom u kojem uživa te je nedavno nakon bejzbola u Sent Luisu, skoknuo do Los Anđelesa, gde se pohvalio kako u gradu anđela uživa i tako sa svojim saborcima Đilasom i Obradovićem sprema demonstrante da “ginu” za njegovu zemlju.


A koliko sve to košta, njega očigledno nije mnogo briga, jer očigledno – ima se, može se. Pripreme se očigledno nastavljaju, te Jeremić upravo uživa u “iću i piću” u luksuznom beogradskom restoranu “Cveće zla”.

Anonimna dojava o BOMBI stigla u sremskomitrovačku Palatu pravd

“Krkajući” uživajući u skupim vinima kao da poručuje: “Srbi, ja sam tu, sit sam i imam love, ne brinite za mene!”

U isto vreme, njegov sabiorac Dragan Đilas se na sličan način “priprema” u drugom restoranu. Đilas je “uhvaćen” sa kumom Mladjanom Djordjevicem u restoranu “La piazza” na Vracaru.

Ko je zapravo bivši gradonačelnik Beograda?

Jedan od lidera opozicije, Jeremićev saborac Dragan Đilas, nazovi “tajkun” neobične životne priče tajkuna poreklom iz Istre sumnjive poslovne biografije svakako zaslužuje ozbiljniju analizu.

Ne dešava se tako često da običan studentski zvrndov osrednjih intelektualnih sposobnosti, koji je pobegao iz domovine da bi izbegao vojnu službu u zemlji zahvaćenoj ratom nakon karijere švercera šunki iz Češke i perača prozora po Londonu postane jedna od najmoćnijih osoba u državi koju je tako sramno i bezosećajno ostavio na cedilu kada joj je bilo najteže – zahvaćenoj ratnim vihorom, sankcijama, bombama…

Ko je zaista bivši ministar spoljnih poslova?

Koliko nas je koštala njegova ambicija?

Vuk Jeremić, bivši prvi diplomata u Tadićevoj Vladi ima nekoliko lica. U Srbiji se predstavlja kao borac protiv nepravde, korupcije i siromaštva, zaštitnik državnih interesa. Kako često ističe, njegovo najveće dostignuće za vreme mandata ministra spoljnih poslova predstavlja borba za nacionalne interese Srbije, odnosno očuvanje Kosova u sastavu naše države. Ipak, rezultati njegove „borbe“ u suprotnosti su sa slikom koju o sebi pokušava da stvori u javnosti: do kraja Jeremićevog mandata, nezavisnost Kosova priznala je 91 država, dok su nakon njegovog odlaska sa mesta šefa diplomatije do danas to učinile još 22 države?!

Koliko nas je tačno koštao “patriotizam” – privatni avioni, luksuzni hoteli, višemilionski ugovori, skandalozne novčane transakcije na putu do “predsednika sveta”?

Dok se svetu predstavljao kao “glavni lider u anti-miloševićevskom pokretu” (izvor: Wikileaks), malo je poznato da je mlađani Vuk Jeremić bio socijalista (izvor: Nedeljnik) i da je kao Koštuničin mladi ministar imao nadimak: “Koštunica sa lap topom” upravo zbog svoje izražene rusofilije.

Ono što je, međutim, sporno za građane Srbije jeste njegova neobuzdana ambicija koja je, tokom godina obavljanja javne funkcije, prerasla u opsesivnu fantaziju o sebi kao pripadniku svetskog džet-seta, političke elite i najvišeg globalnog staleža. Jeremićev „politički san“ o sebi kao visoko rangiranom globalnom lideru, „predsedniku Sveta“, rezultirao je enormnim rasipništvom državnih resursa, surovim trošenjem novca siromašnih građana Srbije i konačnom odlukom da sa takvom praksom i nastavi.

.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here