Naslovna Magazin Zdravlje Jesenje namirnice koje ćete poželeti na svom tanjiru jer su dobre za...

Jesenje namirnice koje ćete poželeti na svom tanjiru jer su dobre za zdravlje srca

PODELI

Mnoge jesenje namirnice su važne za zdravlje najvažnijeg mišića u našem telu koji neprestano radi- srce. Čitajte dalje kako biste videli koje namirnice treba uključiti u svoju ishranu.

Grožđe

Grožđe sadrži kombinaciju korisnih antioksidanata i drugih polifenola, uključujući flavonoide, koji igraju veliku ulogu u zdravlju srca. Ono vam može biti osvežavajuća i zdrava užina u bilo koje doba dana, a može se koristiti i za smuti, salate ili kaše.

Bundeva

Bundeva je bogata kalijumom, mineralom važnim za naše srce. Od nje možete napraviti pire, pitu, ovsenu kašu, kifle, mogućnosti su razne, ukusne i pre svega, zdrave!

Jabuke

Studije su potvrdile da svakodnevno unošenje jabuka može pomoći u snižavanju holesterola i drugih markera povezanih sa bolestima srca. Rastvorljiva vlakna u ovom voću- pektin- su komponenta koja je odgovorna za snižavanje holesterola. Ona blokira holesterol u našim crevima i podstiče telo da ga koristi umesto da ga skladišti.

Kelj

Ova namirnica se spominje još u antičkom Rimu. Odličan je za zdravlje očiju, sadrži veliku količinu kalcijuma. Iako kalcijum uglavnom spominjemo kada je zdravlje kostiju u pitanju, on je izuzetno važan i za naše srce. On pomaže u regulaciji krvnog pristiska, a igra ulogu i u upravljanju telesnom težinom. Takođe, pomaže i u radu štitne žlezde.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here