Naslovna Hronika JEZIVI DETALJI KRVOPROLIĆA U INĐIJI

JEZIVI DETALJI KRVOPROLIĆA U INĐIJI

PODELI
Foto: kurir

Rade Rutalj (55) iz Inđije uhapšen je preksinoć zbog sumnje da je ispred kuće u Ulici Stevana Sremca u tom gradu pijan zaklao komšiju Jovana Radojčevića (54), i to zbog manje od pola metra zemljišta!

Kako Kurir saznaje, ubica i žrtva su zbog placa vodili sudski spor pet godina, a zločin se dogodio preksinoć oko 19 sati, kad se suđenje zvanično završilo.

– Radojčević je tužio Rutalja zbog toga što je zauzeo manje od pola metra njegovog zemljišta iza kuće. Pre pet godina geometar je došao na njihovo imanje i to ustanovio. U sredu je doneta presuda u korist Radojčevića. Zločin se dogodio istog dana, nekoliko sati kasnije – kaže izvor Kurira.

On dodaje da je Rutalj pijan sačekao komšiju ispred kuće, nakon čega ga je napao nožem.


– Ubrzo nakon povratka sa suđenja Radojčević je automobilom došao ispred svoje kuće, kod broja 40, gde ga je pijani Rutalj čekao. Radojčević nije stigao ni da izađe iz auta kad mu je komšija prišao, izvukao nož i zario mu ga u nogu. Povređeni muškarac istrčao je iz automobila i bežeći počeo da doziva pomoć.

Međutim, Rutalj ga je pojurio, sustigao, a potom brutalno ubo nožem još nekoliko puta. Na kraju ga je preklao pored žičane ograde, nedaleko od njihovih kuća – dodaje naš sagovornik iz istrage.


Prema njegovim rečima, ubica je potom otišao u obližnju policijsku stanicu i priznao šta je učinio.

– Pošto je brutalno ubio prvog komšiju, Rutalj je seo u automobil i odvezao se u policijsku stanicu, gde je priznao zločin. Policiji je ispričao kako se sve dogodilo, nakon čega mu je određeno zadržavanje do 48 sati – navodi naš izvor.

Stanari iz ulice u kojoj se dogodilo ubistvo kažu za Kurir da su se Rutalj i Radojčević i ranije često svađali.

– Bilo je čarki među njima, ali ništa ozbiljno. Gađali su se jajima, vređali, šamarali, ali nikad nisu prelazili granice.

I ubica i žrtva su izbegli iz Hrvatske. Prema rečima komšija, obojica su ratni veterani, a Rade je navodno i ranjavan i u telu ima još šrapnela. Ni jedan ni drugi nemaju dosije i nikada nisu imali posla s policijom.

– Preživeli su rat, skućili se i onda se smrtno zavadili. Strašno – u neverici je jedan od komšija.

Nije nam jasno kako je Rade mogao da ubije čoveka zbog sudskog spora i pola metra placa… Niko od komšija ne može da veruje šta se desilo. Ulica je bila preplavljena krvlju, a njome su posle zločina prolazila i deca – pričaju zabrinute komšije.

Komšije
Dobri su ljudi, posebno Jovan

Komšije kažu da je ubijeni Jovan Radojčević bio dobar čovek.
– Jovan je živeo sa suprugom u kući, a njihova ćerka radi kao medicinska sestra u Nemačkoj. S druge strane, Rade živi sa suprugom i sinom. Prema nama su obojica bili dobri, a posebno Jovan.  – pričaju komšije.

Hronilogija

Tri napada zbog međe
u poslednjih 10 dana

– 18. septembar – Rade Rutalj (55) zaklao Jovana Radojčevića (54)
– 17. septembar – S. Z. (55) nožem pet puta izbo komšiju (64) u Knez Selu kod Niša zbog svađe oko okućnice, ali je čovek preživeo. S. Z. je pobegao, ali je ubrzo uhapšen
– 8. septembar – Jagoš R. (70) ubio iz pištolja komšiju Ljubišu S. (59) u ataru njiva u Bozencu kod Požarevca zbog svađe oko zemljišta. Jagoš je uhapšen.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here