Naslovna Srem JKP “Čistoća”: Zimska služba spremno dočekuje sezonu

JKP “Čistoća”: Zimska služba spremno dočekuje sezonu

PODELI
Foto: RTV Stara Pazova

STARA PAZOVA – Poštujući zakonske odredbe, od polovine novembra bez obzira na vremenske prilike zimska služba mora biti u pripravnosti, a mehanizacija JKP Čistoća Stara Pazova je spremno dočekala ovaj datum. 

“Raspolažemo sa šest operativno spremnih vozila, od kojih je jedno iznajmljeno sa vučnim posipačem i sa ralicom, jedno vozilo ima rotacioni posipač i ralicu, dok su ostalo traktori sa vučnim posipačima i sa ralicom”, rekao je za RTV Stara Pazova Milan Miljević, šef Tehničke operative u JKP Čistoća Stara Pazova. 

I ove godine će u službi biti vozilo za dostavu hrane u slučaju većih snegova i nepovoljnih vremenskih uslova, stanovnicima do kojih bi se eventualno teško moglo doći. Priprema vozila podrazumevala je proveru tehničke ispravnosti, kako bi sva bila spremna za izlazak na teren, koji je u nadležnosti ovog preduzeća.

U prvi prioritet spadaju svi putevi i ulice, koji dovode do mesta Stara Pazova, Surduk – Stara Pazova,  Krnješevci – Stara Pazova,  Krnješevci – Banovci.  U drugom prioritetu su ostale veće ulice po naseljima, dok su u trećem trotoari, trgovi i parkovi u centralnim područjima.  

Za prilaze zdravstvenim, obrazovnim i ostalim institucijama od vitalnog značaja dodatno se angažuju ekipe za ručno čišćenje i posipanje soli i rizle, a za početak zimskog perioda obezbeđeno je 100 tona soli, 10 tona rizle i oko 20 tona mešavine soli i rizle. Po potrebi će se vršiti nabavka dodatnih količina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here