Naslovna Srem Irig Predsednik Porkrajinske Vlade u Neradinu: Još 350 miliona dinara za vodosnabdevanje u...

Predsednik Porkrajinske Vlade u Neradinu: Još 350 miliona dinara za vodosnabdevanje u Vojvodini

PODELI

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović obišao je radove na izgradnji, opremanju i povezivanju bunara na izvorište Irig i uručio ugovore opštinama za unapređenje vodovodne i kanalizacione mreže, koji su vredni više od 350 miliona dinara. 

U više od 55 sela, u protekle dve godine investirano je više od 700 mliona dinara istakao je Mirović.

Predstavnicima 20 lokalnih samouprava u Neradinu su uručena 22 ugovora za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije.

“Snadbevanje vodom je i dalje jedno od najvažnijih pitanja u Vojvodini. Čak i neki gradovi imaju problema u snabdevanju vodom, posebno u Banatu. Govorimo o velikim projektima, putevima, prugama, ali to je tema medija, političara i nešto bez čega nema napretka, ali ono što tišti ljude u manjim sredinama je osnovna stvar – voda i struja, bez toga se ne može”, rekao je Mirović.

 

Kaže da je obećao meštanima Neradina da će naredne godine biti izdvojeno i više sredstava, kao i da će biti udružena i sa novcem lokalnih samouprava.

“Želeo sam da ovde u Neradinu pokažemo koliko je važno početi bušenje bunara radi povećanja kapaciteta vode u ovom malom, ali velikom selu, zbog želje stanovnika da ostanu ovde, da se bave svojim zanimanjem”.

Najavio je nastavak radova i u drugim mestima kako bi se održao nivo finansiranja u oblasti izgradnje, rekonstrukcije vodovodne mreže i u delu izgradnje kanalizacione mreže, u selima i naseljima u Vojvodini.

“Sa više sredstava i uz dobro planiranje, imaćemo, iz godine u godinu, meseca u mesec, sve veći broj naselja sa zdravom pijaćom vodom”, istakao je Mirović.

Kako kaže, u toku su pripreme za donošenje budžeta za 2019. godinu i u zavisnosti od mogućnosti biće obezbeđena veća sredstva za te potrebe.

Prisustvovao je i pokrajinski sekretar za poljoprivredu i vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, kao i predsednici pojedinih opština u Vojvodini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here