Naslovna Deca Još dva predmeta na srpskom i engleskom jeziku u mitrovačkoj školi

Još dva predmeta na srpskom i engleskom jeziku u mitrovačkoj školi

PODELI
Foto: rtv

SREMSKA MITROVICA: Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj” u Sremskoj Mitrovici organizuje dvojezičnu nastavu, a od ove godine uvode još dva bilingvalna predmeta – hemiju i fiziku.

Ova škola iza sebe već broji devet generacija učenika koji su prošli dvojezičnu nastavu i među prvima je u Vojvodini ušla u program realizacije bilingvalne nastave. Osim časova matematike i geografije koji se održavaju na srpskom i engleskom jeziku, od ove godine još dva prirodna predmeta održavaće se na dva jezika.

-Zahvaljujući takvom načinu rada, dobija se potvrda da se svim učenicima pruža kvalitetnija osnova za dalje usavršavanje i lakši odabir budućeg zanimanja- kažu iz Zmajeve škole.

Svi zainteresovani budući šestaci na teritoriji grada Sremska Mitrovica mogu da se prijave i testiraju za dvojezičnu nastavu. Ispit će se održati u subotu, 27. juna u Zmajevoj školi, a sastojaće se iz početnog nivoa engleskog jezika.

Nastava koja se izvodi na engleskom jeziku je do 30 odsto gradiva koje se prelazi u određenim nastavnim predmetima. Bilingvalna nastava dobro funkcioniše kroz međunarodne projekte.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here