Naslovna Magazin Zdravlje Još jedna uspešna akcija DDK

Još jedna uspešna akcija DDK

Foto: Opština Pećinci

Crveni krst Pećinci je danas, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizovao dve akcije dobrovoljnog davanja krvi na teritoriji pećinačke opštine u Pećincima i Kupinovu, prvu u ovoj godini.

Kako su nam rekli u pećinačkom Crvenom krstu, akcija u Pećincima je bila u granicama očekivanog. U prostorijama Kulturnog centra, u periodu od 12.00 do 15.00 časova, krv je ponudilo 37 davaoca, ali kako je 12 davalaca odbijeno iz medicinskih razloga, krv je ukupno dalo 25 dobrovoljnih davalaca.

Na akciji u Kupinovu, koja je održana je u prostorijama Osnovne škole „Dušan Vukasović Diogen‟, od 9.00 do 10.30 časova, krv je ponudilo 5 davalaca, a dalo 4, jer je jedan davalac odbijen iz medicinskih razloga.

„Da akcija bude uspešna potrudili su se volonteri Crvenog krsta Pećinci učenici Tehničke škole „Milenko Verkić Neša“, koji su izdvojili deo svog vremena i učestvovali na akciji, na čemu smo im zahvalni, kao i njihovoj školi koja im je to omogućila“ – rekla je Gordana Konjević, sekretar pećinačkog Crvenog krsta, koja se ujedno zahvalila i na podršci Kulturnom centru i Osnovnoj školi u Kupinovu.

IZVOROpština Pećinci
Prethodna vestNeša Bridžis Stand Up u Pozorištu
Sledeća vestKnjižni fond bogatiji za 1000 naslova

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here