Naslovna Dogadjaj Jovan Stranić državni rekorder

Jovan Stranić državni rekorder

PODELI
Foto: dnevnik

Pionir novosadskog Atletskog kluba Vojvodina Jovan Stranić oborio je državni rekord u bacanju kladiva na Prvenstvu Srbije u Sremskoj Mitrovici.

Učenik iskusnog stručnjaka Mirka Zeljkovića do titule je došao najboljim rezultatom ikada u našoj zemlji od 64,89 metra, čime je za skoro šest metara, spravom od 4 kg, nadmašio prethodni rekord star 13 godina od 59,12, koji je postavio Marko Nikolić iz Jagodine.

– Ovo je veliki uspeh za Jovana. Njegov prethodni lični rekord je bio 58 metara. On je već dve godine u mojoj grupi, a prethodno je prošao pionirsku školu u Vojvodini – istakao je Zeljković, koji pored velikog doprinosa kraljici sportova i dalje u devetoj deceniji života radi sa mladim talentima.

Stranić jeste veliki potencijal o čemu govore i rezultati u drugim bacačkim disciplinama, za koje je njegov trener stručnjak.

– Dobar je i kuglaš, ali i u bacanju diska, gde je ubedljivo bio prvak države daljinom 55,59 metara, što je jako dobro za ovaj uzrast i u poslednjih deset godina kod nas nijedan pionir nije toliko bacio – istakao je Zeljković.

Prekaljeni trener je ostavio veliki trag u srpskoj atletici. Radio je sa Sarom Savatović, koja je u bacanju kladiva tokom njihovog zajedničkog rada 10 puta obarala juniorski državni rekord. Posle je i u seniorskoj konkurenciji izbila na vrh liste najboljih srpskih rezultata. Njegova pulenka bila je i Nataša Đaković, koja je ostvarila dobre rezultate u bacanju kladiva u mlađe juniorskom uzrastu, kao i u pionirskom, gde je i dalje rekorderka Srbije sa 48,00 m. Zeljković i sada ima dobru grupu mladih nada, koje predvodi Stranić, rođen 2004. godine.

– Jovan ima dobre predispozicije, visok je 191 centimetar, težak 95 kilograma, veoma je talentovan i obećava puno. Marko Marić je, takođe, potencijal u kladivu, a baca i disk. Dobre rezultate imaju i devojke 2005. godište, talentovane Marija Rnić, u bacanju kugle i koplja, gde ima jako dobar izbačaj, i Nataša Sibinčić u bacanju kladiva.

Ono što trenutno otežava rad Zeljkovića sa njegovim učenicima jeste nedostatak mesta za trening, jer su uklanjanjem pomoćnog terena pored stadiona “Karađorđe” ostali bez bacališta.

– Kada je o loše vreme i kiša ne možemo da bacamo na Klisi jer je voda na terenu. Trenutno nemamo gde da bacamo, ali smo uspeli da uprkos tome ostvarimo ove dobre rezultate, koji su plod velikog rada – kazao je Mirko Zeljković.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here