Naslovna Srem Ruma Jovana Mušicki četvrtim mestom na EP u tekvandou obradovala Rumljane

Jovana Mušicki četvrtim mestom na EP u tekvandou obradovala Rumljane

PODELI

Rumljanka Jovana Mušicki najbolja je reprezentativka Srbije na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u tekvondou. Sedamnaestogodišnjoj Jovana je malo nedostajalo da se okiti medaljom i takmičenje u Sarajevu je završila na četvrtom mestu.

Na putu do odličja zaustavljena je u krajnje neizvesnom meču, na zlatni bod od, kasnije ispostaviće se, evropske šampionke takmičarke iz Izraela. Ipak, 2020. godina je za Jovanu više nego uspešna, a s obzirom da joj je ovo prvo Evropsko prvenstvo u seniorskoj konkurenciji pravi rezultati tek predstoje.

Zadovoljna sam svojim rezultatom, naravno uvek može bolje, očekivali smo više, ali sam svakako postigla izuzetan rezultat time što sam bila najbolja srpska seniorka na turniru. Mali žal ostaje jer sam meč izgubila u poslednjih par sekundi i to od devojke koja je na kraju osvojila zlatnu medalju. No, spremam se da popravim taj rezultat i nastavljamo sa pripremama za sledeću godinu i naredno Evropsko prvenstvo, kaže Jovana, državna šampionka naše zemlje i članica rumskog TK “Zmaj”, koja je, treba spomenuti, novu evropsku šampionku iz Izraela pobedila prošle godine na međunarodnom takmičenju u Bugarskoj.

Njen trener iz TK “Zmaj”, ujedno i trener reprezentacije Srbije, Borislav Krstić, smatra da je Jovana već na ovom Evropskom prvenstvu najavila visoke domete, te da se uz predan rad mogu napraviti veliki rezultati. Jovana je na Evropskom prvenstu nastupila u kategoriji do 49 kilograma, što je četiri manje od njene prirodne kategorije, a treba spomenuti da je sa takmičenja izbacila i četvrtorangiranu tekvondistkinju iz Španije.

Zadovoljni smo učinjenim. I do sada smo mnogo puta obradovali ne samo grad Rumu, nego i Srbiju sa visokim odličjima, uvek smo pucali na medalje. Ove godine Evropsko prvenstvo jedino veliko takmičenje i tu su nastupili svi takmičari iz cele Evrope i treba napomenuti da su bili i kvalifikanti za Olimpijske igre, tako da je ovo takmičenje bilo izuzetno jako i u takvoj konkurenciji hteli smo da vidimo, pogotovo Jovana, kako funkcioniše ne samo fizički nego i u psihički zahtevnim situacijama. Na kraju izgubili smo od prvakinje Evrope, Jovana završava takmičenje kao najuspešnija seniorka i sve nam to daje samopouzdanje da napredujemo, jer nismo na ovom takmičenju prikazali svoj najbolji tekvondo, izjavio je Krstić i dodao da se klub i tekvondisti okreću novoj sezoni.

Idu zimske pripreme, pa Evropske prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijadu. Ove godine smo morali da se dovijamo sa situacijom, vežbali smo napolju. Zahvaljujući Opštini Ruma, predsedniku Mančiću i Sportskom savezu dobijali smo priliku da treniramo na bazenu Borkovac. Kad smo izlazili na takmičenja Sportski savez Ruma nam je prebacivao sredstva da bi mogli da putujemo. Onoliko koliko smo trenirali ispostavilo se da smo napravili dobre rezultate. Ostaje nam da radimo dalje i da se trudimo i zahvalio bih se svima koji su nas podržali, jer bez njih ne bismo mogli da budemo tu gde jesmo, ocenio je Krstić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here