Naslovna Kultura Jubilarna Likovna kolonija Kupinovo

Jubilarna Likovna kolonija Kupinovo

PODELI

Udruženje za kulturni razvoj „Kolonija Kupinovo“, u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Pećinci, a pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave, ove godine organizuje desetu, jubilarnu, manifestaciju kulture i umetnosti Likovna kolonija Kupinovo 2018.

Likovna kolonija otvara svoja vrata 15. maja, u 19.00 časova, a tokom četvorodnevnog trajanja Kolonije slikari će boraviti i stvarati u Etno kući Putnik u Kupinovu, u kojoj je i sedište TO Pećinci. Kako nam je rekao predsednik Udruženja „Kolonija Kupinovo“ Stevan Vujičić, ovogodišnja Kolonija ugostiće 18 slikara iz cele Srbije, ali i iz susedne Bosne i Hercegovine.

„Mnogo izuzetnih slikara je učestvovalo na našim kolonijama i veliki deo kulturne javnosti je saznao za opštinu Pećinci i Kupinovo baš zahvaljujući ovim umetnicima. Ove godine, pošto obeležavamo jubilej, odlučili smo da pozovemo slikare koji su nas svojim redovnim dolascima i vrednim radom na neki nažin zadužili i od naše manifestacije napravili brend. Kupinovo u vreme trajanja Kolonije postaje kulturna meka opštine Pećinci, ali i celoga Srema. Kolonija se održava u mesecu maju, kada je priroda najraskošnija i najlepša, a broj turista koji posećuju turističke lokalitete opštine Pećinci najveći. Tada združenim snagama svi radimo na promovisanju kulture, tradicije i prirodnih lepota ovog najlepšeg sremskog sela, a svi svi posetioci, turisti i putnici namernici imaju priliku da uživaju u radu slikara i spoju fascinantne prirode, bogate istorije i umetnosti“ – rekao je Vujičić.

Likovna kolonija Kupinovu je kulturna manifestacija sa najdužim stažom u opštini Pećinci. Kontinuirano se održava od 2009. godine i za to vreme je izrasla u jednu od najznačajnijih kulturnih manifestacija naše opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here