Naslovna Srem Pećinci Jubilarna Regata Majke Angeline

Jubilarna Regata Majke Angeline

PODELI

Regata Majke Angeline u Kupinovu, koja će ove godine biti održana 10. avgusta, pored tradicionalne dobre zabave i sjajnog druženja, posebnu pažnju poklanja jubileju – 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, a kako je najavila direktorka Turističke organizacije opštine Pećinci Ljubica Bošković, težište edukativnog sadržaja biće stavljeno na kupinske crkve.

“Sa ciljem da ukažemo posetiocima na kulturno-istorijske vrednosti naše opštine sa posebnim akcentom na tri crkve u Kupinovu – crkva Sv. Luke, crkva Majke Angeline i crkva Sv. Trojice, a povodom značajnog jubileja naše crkve, organizovaćemo zanimljivo i edukativno predavanje na startu koje će održati kupinski jerej Predrag Mihajlović. Pažljivi slušaoci će biti u prilici da učestvuju u kvizu tokom plovidbe, jer će odgovori na pitanja biti deo priče o autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve sa akcentom na tri kupinske crkve. Takođe, povodom jubilarne desete regate obezbedili smo vredne nagrade za najuspešnije takmičare, a jedna od nagrada je putovanje pod Ostrog u organizaciji kupinskog sveštenika” – izjavila je Bošković.

Regata Majke Angeline isplovljava u 10:00 časova, a regataši će kao i do sada isploviti sa Plandišta na 25 kilometara dugo putovanje Savom po obodu Specijalnog rezervata prirode Obedska bara, da bi nekoliko sati kasnije pristali kod „Skele“ (na ušću kanala Vok u reku Savu), gde će ih dočekati nezaobilazni sremski paprikaš.

Organizator je uputio apel učesnicima koji dovoze plovila, da plovila dopreme ranije tokom jutra i porinu ih u vodu, kako bi Regata mogla da startuje u zakazano vreme. Prijave za učešće na Regati primaju se u Turističkoj organizaciji opštine Pećinci svakog dana od 8:00 do 15:00 časova putem telefona 022/2438-060 i mejla [email protected] , a učesnici će moći da se prijave i na startu Regate od 08:00 časova. Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 022/2438-060 (Turistička organizacija opštine Pećinci), 064/898-36-92 (Ljubica Bošković) i 064/898-36-99 (Perica Odobašić).

Kupinska regata Majke Angeline održava se pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave, a i ove godine Regatu je finansijski podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here