Naslovna Dogadjaj Jubilarni 20. Memorijal Ignjata Pavlasa u subotu na Fruškoj gori

Jubilarni 20. Memorijal Ignjata Pavlasa u subotu na Fruškoj gori

Foto: 021.rs

Jubilarni 20. Memorijal Ignjata Pavlasa organizovaće se u subotu, 18. januara, a planinarska akcija će početi u Beočinu.

Početak Memorijala je kod manastira Beočin u 9:30 časova, odakle se stazom kreće preko tri najviša vrha Fruške gore – Crvenog čota, Pavlasovog čota i Isinog čota. 

Do cilja, Pavlasovog čota, dolazi se uobičajenom trasom, preko Osovlja i Crvenog čota, a na spomen obeležju Ignjatu Pavlasu biće položeno cveće, dok će se okupljeni podsetiti na život i delo poznatog advokata, političkog radnika i osnivača prvog planinarskog društva “Fruška gora”. Nakon zvaničnog programa uslediće povratak do manastira Beočin, drugom trasom preko Isinog čota i Brankovca.

Dužina staze je oko 15 kilometara, a ukupan uspon oko 460 metara. Organizator Memorijala PSD “Poštar”, učesnicima savetuje da ponesu planinarsku zimsku oprenu, te sopstvenu hranu.

Polaznici iz Novog Sada do manastira mogu da stignu autobuskom linijom 78, koja za Beočin polazi u 8:20 časova. Ignjat Pavlas je stradao u Novosadskoj raciji, 23. januara 1942. godine. 

IZVOR021.rs
Prethodna vestCucin nastavlja kaljenje u Inđiji
Sledeća vestKO SE LETOS NIJE OBEZBEDIO, OVO SU CENE: Metar drva između 4.500 i 5.000 dinara

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here