Naslovna Magazin Zdravlje Juče 15 novih slučajeva infekcije korona virusom

Juče 15 novih slučajeva infekcije korona virusom

PODELI

Štab za vanredne situacije Opštine Pećinci saopštio je danas da broj novozaraženih na teritoriji naše opštine i dalje raste. Zbog povećanog broja pacijenata koji se poslednjih dana javljaju u kovid ambulantu sa simptomima respiratornih infekcija, pećinački Dom zdravlja povećao je i broj lekarskih ekipa koje rade u kovid ambulanti, a samo tokom jučerašnjeg dana pregledano je ukupno 105 pacijenta od kojih je 15 pacijenata pozitivno na korona virus.

Zbog naglog povećanja broja zaraženih korona virusom na teritoriji naše opštine, Štab za vanredne situacije je u subotu proglasio vanredno stanje, a od danas su na snazi i nove protivepidemijske mere, koje je usvojila Vlada Republike Srbije.

Iz JKP “Sava” apeluju na građane pećinačke opštine da pokažu odgovornost i razumevanje u novonastaloj situaciji i da na sahranama ograniče broj prisutnih na najbližu rodbinu najviše do 30 lica, kao i da poštuju propisan razmak između lica od najmanje dva metra, uz nošenje maski i poštovanje svih propisanih mera zaštite, a posebno da se ne okupljaju na daćama posle sahrane koje predstavljaju veći rizik od širenja infekcije nego sama sahrana.

Iz pećinačkog Štaba još jednom apeluju na građane da se pridržavaju svih propisanih mera zaštite i da budu odgovorni prema sebi, ali i prema drugima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here