Naslovna Srem Ruma Kad pomoć nije blizu: Kod lekara preko Interneta, na brz i bezbedan...

Kad pomoć nije blizu: Kod lekara preko Interneta, na brz i bezbedan način

PODELI

Konsultacija sa lekarom na daljinu, telemedicina, sve je zastupljenija u svetu, a u Srbiji je “Globos osiguranje” jedino osiguravajuće društvo koje je nudi svojim klijentima.

Našli ste se u inostranstvu i hitno vam je zatrebala pomoć domaćeg lekara da vas na srpskom jeziku posavetuje šta da radite, da vam rastumači laboratorijske nalaze i pogleda rendgenske snimke… Takva situacija deluje ozbiljno i neprijatno, ali rešenje postoji, a jednostavno je za korišćenje. Zove se za koje nije neophodan lični kontakt lekara sa pacijentom i to lekara opšte prakse, pedijatra, interniste i pulmologa.

Konsultacija na daljinu olakšava brige, a može spasiti i život i to više nije ekskluziva koja je dostupna samo građanima najrazvijenijih zemalja sveta, jer u Srbiji je nudi “Globos osiguranje” i to u dve vrste osiguranja.

Prva vrsta osiguranja kod koje postoji usluga telemedicine je u okviru paketa osiguranja “OnLineDok”, osiguranja od težih bolesti i hirurških intervencija u okviru dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja.

Za sve osiguranike sa ovim paketom, “Globos osiguranje” je obezbedilo ovu uslugu kao poklon i može se koristiti jedna besplatna konsultacija po polisi godišnje.

Druga vrsta osiguranja koja takođe nudi uslugu telemedicine je putno osiguranje. Umesto pregleda lokalnog lekara u inostranstvu omogućava onlajn komunikaciju sa lekarom iz Srbije na srpskom jeziku, kada nije potreban neposredan fizički kontakt, više puta tokom trajanja jedne polise.

Ova konsultacija prevazilazi problem jezičkih barijera i sporazumevanja sa lekarom u inostranstvu. Kontakt se uspostavlja lako, video pozivom na mobilnom telefonu ili kompjuteru, četom ili telefonskim pozivom.

Nakon završene konsultacije lekar kreira medicinski izveštaj koji korisnik može preuzeti u aplikaciji i koristiti u daljem tretmanu svog medicinskog problema jer, naravno, “OnLineDok” nije zamena za profesionalnu medicinsku dijagnozu ili terapiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here