Naslovna Život Kada strah pređe u zahvalnost

Kada strah pređe u zahvalnost

Foto: nsuzivo

Dok se suočavamo sa pandemijom, izgleda kao da nemamo mnogo toga da kontrolišemo. Prema najčitanijem autoru Njujork Tajmsa, Džou Dispenzi, mi možemo više da kontrolišemo naš um i telo. 

Kroz opsežna istraživanja, koristeći neuronauku i kvantnu fiziku, Dispenza kaže da naši umovi zapravo mogu imati određenu kontrolu nad fizičkim. Ključ? Transformišite svoj strah u zahvalnost.

“Ono čega se plašite vas kontroliše. Moramo naučiti kako da taj proces promenimo”, ističe Dispenza.

U ovom slučaju, umesto da nas strah od koronavirusa parališe i kontroliše naše postupke, moramo ga transformisati. Evo kako:

“Vaše telo je objektivno. Ne zna se razlika između stvarnog iskustva u vašem životu koje stvara emociju i emocije koje ste sami izmislili.”

On smatra da naša tela ne mogu razlikovati između stvarnih događaja koji nas čine istresiranim i stvaraju nam anksiozne misli. Za naša tela osećaj je samo stres, bez obzira na to šta je bilo potrebno da se dođe do te tačke.

Kada preusmerimo energiju na zahvalnost umesto strah, ona nas može transformisati da umesto “žrtve” sopstvenog života postanemo “kreatori” sopstvenog života. Vi možete preuzeti kontrolu nad svojim životom i nad tim kako se ponašate i osećate.

“Kada koristite zahvalnost kao alat, više nećete tražiti da se nešto dogodi, jer ćete imati osećaj kao da se već desilo”, tvrdi Dispenza.

Efekat je radikalan: “Promena strah u zahvalnost i ljubaznost za samo deset minuta tri puta dnevno, može ojačati vaš imuni sistem za 50%”,objašnjava on.

“Ako ne dajete svoju moć ili kontrolu drugim ljudima ili okolnostima, možete biti manje podložni uslovima u vašem okruženju.”

IZVORnsuzivo
Prethodna vestRijana donira novac žrtvama porodičnog nasilja u karantinima
Sledeća vestDnevni horoskop za 12. april

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here