Naslovna Posao Kafilerija iz Sombora staje sa preradom životinjskog otpada

Kafilerija iz Sombora staje sa preradom životinjskog otpada

PODELI
Foto: dnevnik

SOMBOR: Od 15. januara sledeće godine u somborskoj kafileriji za preradu životinjskog otpada “Proteinka” više se neće prerađivati animalni otpad, potvrdio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović tokom dvodnevne posete poljoprivrednim proizvođačima u Somboru.

Višedecenijski problem Somboraca, koji su zbog neprijatnih mirisa iz ove fabrike godinama pisali peticije nadležnima, biće prema najavi resornog ministra rešen, a kafilerija će umesto prerade, prikupljati i odvoziti otpad.

“Neće više biti kafilerije u Somboru. Imaćemo jedinstveni centar koji se nalazi u objektu ”Energozelena” u Inđiji. Jedan deo radnika ćemo pripojiti, to će biti transfer stanica u Somboru, što znači da će se u toj stanici samo prikupljati animalni otpad, ali se neće obrađivati. Od 15. januara, vi više nemate kafileriju u Somboru”, poručio je Nedimović, navodi se na sajtu Grada.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović ugostila je ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tokom njegove dvodnevne posete, a u okviru koje je obišao poljoprivredne proizvođače iz sela Riđica, Stanišić, Svetozar Miletić, Čonoplja, Telečka i Gradina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here