Naslovna Magazin Ženski Kutak Kakav parfem izabrati za različite prilike?

Kakav parfem izabrati za različite prilike?

PODELI

Još je slavni francuski modni dizajner i proizvođač parfema Kristijan Dior rekao da parfem govori više o čoveku od njegovog izgleda. Parfem već neko vreme ne služi samo za prikrivanja neprijatnog mirisa tela, već izražava čovekov identitet, karakter i stavlja »tačku na i« ličnom stilu svakog pojedinca. Koji je miris najpogodniji za vaš stil i karakter? Koji su ostali faktori koje uzimamo u obzir prilikom donošenja odluke o kupovini novog parfema?

https://www.youtube.com/watch?v=s-M2Pvb1VzQ

Među mirisima koji se danas obično koriste nisu samo parfemske vode, već su tu i toaletne vode, dezodoransi, parfemska ulja, kolonjske vode i druge parfemske vodice. Ponuda je iz ugla prisutnosti na našem tržištu izuzetno svestrana i jednostavna, a sa aspekta donošenja odluka je zahtevna. Zbog toga je još važnije pre kupovine pregledati celokupnu ponudu na tržištu i detaljno pregledati cene. Za isti proizvod kod različitih prodavaca možete da uštedite dosta novca. Da bi vam izbor bio što jednostavniji, pomoć možete da potražite na raznim forumima i blogovima.

Leto donosi osvežavajuće, a zima zemaljske tonove

Visoke letnje temperature i pojačano znojenje mogu da promene hemijski sastav kože, tako da parfemska ili toaletna voda koju obično koristimo neće imati isti miris kao i obično. Zato se preporučuje da imamo najmanje 2 različita mirisa na zalihama, jedan za leto i jedan za zimske temperature.

Leti se obično odlučujemo za sveže, laganije, cvetne i voćne mirise ili umesto parfemske vode koristimo laganije toaletne vode. Veoma su popularne i mirisne vodice i osvežavajući sprejevi, koji pored prijatnog mirisa nude i osveženje. Zimske temperature i sneg su, suprotno tome, idealno vreme kada oba pola mogu da priušte malo više mirisa. Zimski parfemi i toaletne vode su obično postojaniji i često sadrže jake arome, kao što su vanila, biber, bergamot i različite arome drveta i zemlje.

Razlike između toaletne i parfemske vode

Često se javljaju problemi prilikom izbora mirisa i razlikovanja toaletne i parfemske vode. Neki su upoznati sa razlikom u ceni između ove dve vrste mirisa, ali većina njih nije svesna da se razlikuju i po mnogim drugim karakteristikama.

Za parfeme i parfemske vode je karakteristično da u 90% alkohola sadrže do 40% parfema i zbog toga su naročito postojani, dok toaletne vode za razliku od parfema sadrže do 15% mirisa u 80% alkohola i zbog toga brže isparavaju. Svi ostali mirisi, kao što su mirisne i kolonjske vodice, kao i različiti sprejevi sadrže niži procenat alkohola i mirisa.

Različite prilike zahtevaju različite mirise

I žene i muškarci vole da se pozitivno ističu u masi, a sa mirisom to svakako mogu da postignu. Ali pazi! Sa izuzetno intenzivnim i upornim mirisom koji može biti fascinantan suprotnom polu tokom večernjeg izlaska, sredinom dana može da ima upravo suprotan efekat. Snažni i izraziti mirisi u kancelariji, na sastanku ili ručku s prijateljima na žalost ne prijaju. Zbog toga, snažne začinske i cvetne mirise sačuvajte za večeri s partnerom ili odlazak u diskoteku, dok po danu želite da se držite malo svežijih, drvenih i voćnih mirisa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here