Naslovna Srem Inđija Kako je jedna opštinska odluka iz korena promenila život dve porodice

Kako je jedna opštinska odluka iz korena promenila život dve porodice

PODELI
Foto: ritamindjije.rs

Jedna od prvih inicijativa Vladimira Gaka nakon preuzimanja funkcije predsednika opštine Inđija bila je donošenje odluke o finansiranju pokušaja vantelesne oplodnje. Dve godine posle, sa radošću možemo da vas obavestimo da je ta odluka donela rezultate.

U nekoliko navrata prvi čovek inđijske opštine govorio je o tome da su svi projekti koji se realizuju uzaludni ako za nekoliko decenija niko ne bude mogao da ih koristi.

Evropski karavan stiže na inđijski bazen

Prema njegovim rečima, demografska situacija u Inđiji se popravlja, na čega je od svega urađenog najponosniji.

– Kada je reč o vantelesnoj oplodnji, imamo uspešnih pokušaja. Ja znam za dva nova Inđinčana, možda ih je i više sada. Zaista smo ponosni na te porodice što su uspele da dobiju jednu od najvećih bitaka, koja ih je verovatno mnogo mučila. – kaže Gak.

Foto: ritamindjije.rs

Takođe, on je govorio i o naknadama za prvo i treće dete.

– Jedna od mojih prvih odluka bila je da podignemo tu stimulaciju za prvo dete. Sa 16 hiljada podigli smo na 30, a sada je 50. Isto smo uveli i za treće dete. Nećete naći nijednu opštinu koja daje toliko za prvo i treće dete, mimo države i pokrajine. – poručuje Gak.

– Mislim da Inđija zaista ima svetlu budućnost i perspektivu kada je u pitanju podmlađivanje stanovništva. Pre tri godine smo imali 112 dece na listi čekanja za vrtić, sada ih imamo 240. Hvala Bogu da dece imamo, i nek ih bude što više. – zaključio je on.

Odlukom stvorene su mogućnosti da opština Inđija finansira vantelesnu oplodnju parovima do četvrtog pokušaja sa po 250 hiljada dinara. Takođe, povećana je i starosna granica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here