Naslovna Magazin KAKO JE VREDAN MRAV DOBIO OTKAZ?

KAKO JE VREDAN MRAV DOBIO OTKAZ?

PODELI

Jednom davno, živeo je sretan i vredan Mrav. Bio je vredan. Veseo. Jednom rečju, bio je sretan dok je radio. Pevušio je vesele pesmice, a rezultati njegovog rada su bili odlični.

Slušajući pesmu Mrava, gospodin Stršljen, direktor firme, zaključio da se mrav previše zabavlja a premalo radi, jer nema pravo usmerenje i šefa koji bi ga kontrolisao.

Zato je zaposlio Bubamara koji je imao veliko iskustvo sa upravljanjem. Prva briga Bubamara bila je da organizuje evidenciju dolazaka i odlazaka mrava na posao (odnosno sa posla). U tu svrhu, uspostavio je sistem prijemnih i odlaznih dokumenata. Sa vremenom, broj dokumenata se povećavao i zbog povećanog volumena posla oko papira morali su zaposliti  nekog ko bi pripremao papire i izveštaje.

Zaposlili su Pauka koji je odmah uspostavio sistem arhiviranja i postao je odgovoran i za preuzimanje telefonskih poziva.  A mrav? Mrav je radio. IzveštajI koje je dostavljao Bubamar su bili izvanredni. Direktor Stršljen je bio oduševljen izveštajima koje je dobio od Bubamara i uskoro je počeo zahtevati: usporedne studije sa grafikonima, analize trendova razvoja, itd.

 Da bi se zadovoljio direktorov zahtev, bilo je nužno da se zaposli Hrčak koji bi bio direktna pomoć direktoru. Njemu su odmah kupili novi komjutet. Mrav je i dalje radio. Jedino se požalio da bi mu bilo lakše ako bi imao kompjuter. Nisu mu odobrili. Ovo je bio prvi put da se Mrav na nešto požalio i direktor Stršljen je odmah shvatio da je potrebno najhitrije reagovati.

Odlaze s osmehom: Zašto bi uspešna, lepa i mlada devojka oduzela sebi život? 

Kreirao je novo radno mesto šefa službe koji bi nadzirao sretnog i vrijednog mrava. Na novo radno mesto je zaposlio Cvrčka. On je odmah po svom dolasku zamenio celokupni nameštaj u svojoj kancelariji i na zahtjev dobio ergonomski oblikovanu stolicu i novi kompjuter sa ravnim, LCD ekranom. Broj kompjutera je narastao i morao se kupiti i instalirati i mrežni server. Novi šef službe je shvatio da hitno treba pomoćnika (koji je usput bio njegov pomoćnik u prethodnoj firmi). I tako je zaposlio Stenicu. U isto vrijeme Mrav je postajao sve manje sretan i sve manje produktivan.

BEZ PSIHOTERAPEUTA: Kako da se rešite sopstvenih strahova?

Situacija sa Mravom, zabrinula je Cvrčka i on je zaključio da mora naručiti studiju o zadovoljstvu zaposlenih u firmi. Upoznao je sa tim direktora Stršljena koji je shvatio Cvrčkovo objašnjenje i odobrio anngažovanje agencije za te potrebe. Skupa studija je napravljena i Cvrčak je počeo primenjivati predložene motivacione metode. Svuda je obesio  motivacione plakate. Vodio je Bubamaru, Pauka, Hrčka i Stenicu na treninge u poznata letovališta itd… Mrav je i dalje, kako tako, radio. Čitao je motivacione poruke na plakatima i nikako nije mogao naći nadređene kad su mu trebali. Jednostavno, ili nisu bili tu ili nisu imali vremena za njega. I tako je vrene teklo. Direktor Stršljen je i dalje dobijao redovno svoje perfektne izveštaje ali su oni počeli pokazivati  da firma nije više tako rentabilna kao pre. To ga je duboko zabrinulo i morao je reagovati. Unajmio je najelitnijeg konsultanta, gospođu Sovu.

Sovin zadatak je bio izvršiti potpunu analizu organizacije i poslovanja firme i predložiti rešenja da bi firma poslovala rentabilno. Nakon tri meseca, Gospođa Sova je direktoru predala sledeći izveštaj: “U firmi je previše zaposlenih!”. Direktor Stršljen  je oduševljeno prihvatio stručnu analizu i odmah otpustio:  MRAVA. 

POUKA 1:

  • Nikada nemoj biti sretan i vredan mrav.
  • Mnogo se više isplati da si nesposoban i da ne radiš ništa.
  • Nesposobnima ne trebaju nadzornici.
  • Ako si usprkos svemu produktivan, nikad ne pokazuj da si veseo kada radiš, jer za to nema opravdanja.
  • Ako, ipak, na svaki način želiš da si mrav, osnuj svoju firmu i tako nećeš morati raditi za Stršljena, Bubamaru, Pauka, Hrčka, Cvrčka, Stenicu i Sovu. Ali tada nećeš moći raditi ni kao Mrav. Jer da bi održao firmu moraš se družiti sa stršljenovima, bubamarama, paucima, hrčcima, cvrčcima, stenicama i sovama.

POUKA 2:

  • Nažalost, cela priča je utemeljena na naučnim istraživanjima koja kažu da većina ljudi teži ka parazitskom životu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here