Naslovna Magazin Zdravlje Kako koristiti mandarine za zdravu kožu i organizam?

Kako koristiti mandarine za zdravu kožu i organizam?

PODELI
Foto: ISRAEL21c

Mandarine pripadaju rodu citrusa. Verovalo se da potiču iz drevne Kine, gde su i dobile ime. Ima ima više tipova mandarina, od Japana, Brazila, Filipina, Maroka (tandžerine) do Španije.

Mandarine imaju impresivan nutritivni profil, bogat vitaminom C, vlaknima i ostalim neophodnim materijama.Dajući potrebnu dozu vitamina C, ovo citrusno voće nam tako jača imuni sistem. Štaviše, poboljšava kožu i tkiva. Dopunjavanje visokim dozama vitamina C u određenim može skratiti vreme zarastanja rana.

Citrusi, ukljućujući i mandarine, bogati su rastvorljivim vlaknima. Ona formiraju gel u probavnom traktu i potencijalno olakšavaju pokretanje creva.

Potrebno je još istraživanja, ali se smatra da mandarine mogu da smanje rizik od kamenca u bubrezima.

Pilinzi od mandarine su odlični za kožu, jer sadrži esencijalna ulja koja se koriste u industriji parfema i preparata za negu kože i kose.

Redovan unos soka od mandarine čini kožu sjajnijom i poboljšava tonus kože. Antioksidanti prisutni u njoj štite kožu od štetnih UVA zraka i pomažu joj da se odupru šteti koju sunce nanosi. Takođe, smanjuju i sitne bore i mrlje.

Sok od mandarine možete naneti direktno na kosu i nakon toga temeljno isprati. Instant sjaj je biti vidljiv u vašoj kosi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here