Naslovna IT Kako se otarasiti neprijatnog mirisa iz frižidera

Kako se otarasiti neprijatnog mirisa iz frižidera

PODELI
Foto: Pexels/ Max Rahubovskiy

Sigurno vam se makar jednom dogodilo da vas prilikom otvaranja frižidera dočeka “oblak” neprijatnog mirisa. Da situacija bude još gora, on se često veoma brzo širi – ne samo kuhinjom, već i svim ostalim prostorijama. Potom proveravate da se nije neka namirnica pokvarila ili da ono što se kuvali za ručak nije ostalo u frižideru nekoliko dana duže nego što bi trebalo.

Verovatno ćete pomisliti kako sada morate da očistite ceo frižider, iako ste to možda skoro uradili. Jednostavno želite da pronađete efikasan odgovor na pitanje kako ukloniti neprijatan miris iz frižidera. U nastavku teksta možete da pronađete korisne informacije koje će sprečiti da se ponovo susretnete sa ovim problemom.

Šta su uzroci neprijatnog mirisa iz frižidera i kako sprečiti njegovu pojavu?

Redovno čišćenje frižidera neutrališe pojavu neprijatnih mirisa. Takođe, važno je da često proveravate rok trajanja namirnica, kao i to da li su se kuvana jela pokvarila.

Pojavu neprijatnih mirisa ćete sprečiti i tako što ćete redovno brisati police ili pregrade u frižideru, što najbolje da obavite između dva temeljna čišćenja. Tako ćete sprečiti da se ono što se prosulo ili iscurelo zadrži na površinama u frižideru, da se ubuđa i dovede do pojave neprijatnih mirisa.

Ukoliko ste se pitali kako izbaciti smrad iz frižidera, postoji nekoliko jednostavnih načina, uz pomoć sredstava koja verovatno već imate u kuhinji.

Kako ukloniti neprijatan miris iz frižidera pomoću sode bikarbone?

Soda bikarbona je delotvorna u brojnim procesima čišćenja uređaja iz domena bele tehnike, a takođe i u uklanjanju neprijatnih mirisa. U pola litra mlake vode sipajte jednu supenu kašiku sode bikarbone i dobro promešajte. Nakon toga potopite suvu, čistu krpu u rastvor vode i sode bikarbone, a potom očistite unutrašnjost praznog frižidera.

Takođe možete da sipate određenu količinu sode bikarbone u malu činiju i ostavite je u jednoj od pregrada frižidera, kako bi upijala neprijatne mirise.

Kako ukloniti neprijatan miris iz frižidera pomoću sirćeta?

Jednostavan način za uklanjanje neprijatnih mirisa iz frižidera jeste korišćenje alkoholnog (belog) sirćeta. U veću činiju sipajte tri šolje vode i jednu šolju sirćeta. Zatim potopite krpu u rastvor vode i sirćeta i prebrišite unutrašnjost frižidera koji ste prethodno ispraznili.

Na ovaj način ćete efikasno i očistiti frižider i rešiti se neprijatnih mirisa. Nakon što prebrišete frižider ovim rastvorom, ostavite ga otvorenim nekoliko sati – kako bi ispario miris sirćeta.

Takođe možete da ostavite u frižideru čašu u koju ste prethodno sipali alkoholno sirće, da odstoji tokom nekoliko sati, što će ukloniti neprijatne mirise.

Kako ukloniti neprijatan miris iz frižidera pomoću limuna?

Za ovu jednostavnu metodu vam je potreban samo jedan limun. Isecite limun na pola, a zatim istrljate jednom pa drugom polovinom limuna unutrašnjost frižidera.

Takođe, možete da isečete limun na kriške i rasporedite ih unutar frižidera. Trebalo bi da ih menjate svaki drugi dan.

Korišćenje limuna je veoma jednostavan, a potpuno prirodan način za uklanjanje neprijatnih mirisa iz frižidera.

Kako izbaciti smrad iz frižidera pomoću drugih prirodnih sredstava?

Neprijatan miris iz frižidera možete da uklonite i pomoću kafe. Sipajte malo mlevene kafe u manju činiju i stavite je u zabačeniji deo frižidera. Takođe možete da uzmete više zrna kafe i raspodelite ih po pregradama frižidera radi uklanjanja neprijatnih mirisa.

Još jedan koristan način za otklanjanje smrada iz frižidera jeste ekstrakt vanile. Sipajte nekoliko kapi ovog ekstrakta na malo vate ili na tupfer i ostavite da stoji u frižideru nekoliko dana.

Neprijatan miris iz frižidera efikasno uklanja i aktivni ugalj. Stavite na tacnu nekoliko tableta aktivnog uglja i ostavite da odstoje desetak sati u frižideru.

Za uklanjanje neprijatnih mirisa iz frižidera možete da koristite i namirnice koje svakodnevno konzumirate. Ostavite nepokrivenu šolju mleka u frižideru tokom 24 sata ili nekoliko kriški ražanog hleba koje ćete raspodeliti po policama frižidera.

Isprobajte ove jednostavne i praktične savete za uklanjanje neprijatnih mirisa iz frižidera i rešite se ove neugodne situacije jednom za sva vremena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here