Naslovna Srem Ruma Kako srednjoškolci iz Rume kuvaju na portugalski način?

Kako srednjoškolci iz Rume kuvaju na portugalski način?

PODELI
Foto: RTV

RUMA – U okviru Erasmus projekta ” Evropsko znanje za srpska tržišta”, 15 učenika Srednje stručne škole “Branko Radičević ” iz Rume provelo je dve nedelje u Portugalu na stručnom usavršavanju.

Nakon završenog usavršavanja učenici su u svojoj matičnoj školi u Rumi pripremili ručak “na portugalski način”.

Period od 14. do 28 . septembra učenici rumske Srednje stručne škole Branko Radičević pamtiće po Portugalu i gradu Barselos gde su se stručno usavršavali u okviru projekta Erasmus. Petoro učenika sa ugostiteljskog smera , napravili su knjigu recepata poznatih portugalskih jela.

Potaž od šargarepe pečena piletina sa medom i ruzmarinom i čuveni portugalski desert serikeja, našli su se na meniju za goste koji su prisustvovali ručku ” Na portugalski način” održanom u prostorijama Srednje stručne škole Branko Radičević u Rumi. Ručak su pripremili i servirali učenici ove škole koji su boravili u Portugalu.

Cilj Erasmus projekta jeste da podrži profesionalni i lični razvoj ljudi u obrazovanju, obukama , kao i unapređenje rada ustanova i organizacija u različitim sektorima obrazovanja unsvim državama koje su učesnice ovog projekta, uključujući i republiku Srbiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here