Naslovna Magazin Planeta KAKO SVE UBIJA CIA? Omiljeno – UBISTVO TUMOROM!

KAKO SVE UBIJA CIA? Omiljeno – UBISTVO TUMOROM!

PODELI
Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Zloglasna američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) je od svog osnivanja, sredinom prošlog veka, ubila niz stranih političara i javnih ličnosti a metod koji je često korišten jeste “ubistvo tumorom”.

Ovu tvrdnju iznose novinski istraživači ali i bivši pripadnici ove špijunske agencije.

STRAVIČNE POSLEDICE: Zbog NATO bombardovanja ljudi i dalje MASOVNO UMIRU!

Jedan broj istraživača, poput novinara Patrika Baba, navodi da je CIA odgovorna za smrt švedskog premijera Ulofa Palmea, koji je doduše upucan usred dana a čije je ubistvo do danas predmet raznih teorija.

Tvrdi se da postoji izveštaj saradnika Štaba za planiranje tajnih operacija “Gladio” da je ta likvidacija izvršena u saradnji CIA i britanske MI-6.

Razlog je činjenica da je Palme pokušavao da se približi SSSR-u kako bi isposlovao uklanjanje nuklearnog oružja iz Evrope, što NATO nije mogao da prihvati.

Takođe, CIA se dovodi u vezu sa smrću predsednika njemačke pokrajine Šlezvig-Holštajn, Uvea Baršela, i bivšeg direktora same Agencije, Vilijema Kolbija.

CIA je, prema ovim izvorima, ubila i venecuelanskog predsednika Uga Čaveza. Posebno je zanimljiv način eliminacije, kako tvrde kritičari rada Agencije.

Srmt Fidela Kastra: Uspelo im iz 1000-tog puta?

Venecuelanski pisac Luis Brito Garsija svojevremeno je naveo više od 900 pokušaja ubistva nekadašnjeg kubanskog lidera Fidela Kastra. I Kastro je, na kraju, umro od retkog slučaja tumora na crevima.

Oni napominju da CIA “voli da koristi ubistva tumorom”, odnosno da izazove karcinom kod određene osobe, koja potom ubrzo umre.

Kao primer takve smrti, osim Čaveza, naveden je čuveni muzičar Bob Marli, kojem je agent CIA poklonio patiku u kojoj je bila sakrivena zabodena injekcija sa virusom koji izaziva karcinoma.

Taj bivši agent je, kako tvrde istraživači, bez kajanja, opisao da je Marli vrisnuo kada mu se injekcija zabila u petu, dok je isprobavao patiku, ne sluteći šta će se kasnije desiti.

Svi su znali da Marli neće ići kod lekara zbog svojih verskih ubeđenja.

Marli je izazvao gnev CIA jer nije želeo da se politički angažuje na Jamajci, gde je mogao da pomogne u ostvarivanju određenih interesa.

CIA je okrivljena za ubistvo Če Gevare u Boliviji, te Moamera Gadafija i Sadama Huseina, a kao veoma sumnjiva pominje se i smrt Jasera Arafata.

Kao pionir CIA u planiranju likvidacija putem ubacivanja tumora u organizam žrtve-mete pominje se američki lekar Kornelijus Rovades iz Instituta za medicinska istraživanja “Rokfeler” iz NJujorka.

Rovades je “karijeru” započeo u Portoriku, gdje je bio pionir u oblasti “novih načina ubijanja ljudi”. Oni su likvidirani tako što bi im prethodno bio ubačen virus.

Na spisku poznatih ličnosti, za čiju eliminaciju okrivljuju CIA, nalazi se i Patris Lumumba, nekadašnji predsednik Konga.

Agencija je, navodno, koristeći “Crvene brigade”, pripremila i otmicu i ubistvo italijanskog premijera Alda Mora.

I Nikolaj Čaušesku, svrgnuti lider Rumunije, koji je prethodno medijski satanizovan do krajnjih granica, pripada krugu tih žrtava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here