Naslovna Magazin Zdravlje Kako ugrožavate svoj imunitet?

Kako ugrožavate svoj imunitet?

PODELI
Woman sitting in her office with her eyes covered

Da li ste znali da je površina mobilnih telefona prljavija od WC šolje? Površine na kojima se zadržavaju virusi najčešće su one koje najčešće dodirujemo. Takođe, pripazite na tastature, miševe, kvake, dečje igračke, daljinske upravljače…

Ne vežbate

Vežbanje nije bitno samo zbog linije. Osim sagorevanja kalorija, svakodnevna vežba jača imuni sistem u borbi protiv virusnih i bakterijskih infekcija. Ono tera bakterije iz pluća, što smanjuje mogućnost bolesti i pomaže da antitela i bela krvna zrnca bolje cirkulišu kroz telo. Povećanje temperature usled vežbanja pomaže u prevenciji razmnožavanja bakterija.

Burno reagujete

Povećani udeo kortizola povećava nivo šećera u krvi i smanjuje moć imunog sistema. Efekti takvih reakcija mogu potrajati i danima. Zato, kada vas sledeći put nešto iznervira, duboko udahnite i pokušajte da se smirite.

Ne doručkujete

Doručak ne igra samo ulogu u podizanju energije i podsticanju metabolizma, već igra i veliku ulogu za zdravlje uopšteno. Preko 60 posto antitela koja se bore protiv infekcija nalaze se u crevima, pa je izuzetno važno zadržati zdrav probavni sistem. Doručak je idealno vreme da se obezbedite probioticima, prijateljskim bakterijama koje povoljno utiču na želudac i probavni trakt.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here