Naslovna Vreme Kakvo nas vreme očekuje u narednim danima?

Kakvo nas vreme očekuje u narednim danima?

PODELI

Za vikend se očekuje promenljivo oblačno vreme sa lokalnom pojavom kiše i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom uglavnom u centralnim i južnim krajevima.

Prema podacima RHMZ, danas će na severozapadu zemlje biti  suvo sa dužim sunčanim intervalima, dok se u ostalim krajevima očekuju pojava kiše i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom zbog čega će na snazi biti žuti meteoalarm.

On će biti uključen i zbog visokih temperatura, jer će maksimalna u subotu dostići i 33. podeok. U žutom će biti cela Srbija.

Grmljavina i pljuskovi mogući su i u nedelju kada će takođe, i to iz dva razloga, na snazi biti žuti meteoalarm.

Dok se, s jedne strane, upozorenje na potencijalno opasne pojave odnosi na pojedine delove Srbije zbog temperatura viših od 32 stepena (maksimalna dnevna će iznositi 33), u drugim krajevima će žuti meteoalarm biti uključen zbog lokalne pojave grmljavine sa količinom padavina većom od 10 litara po metru kvadratnom u periodu do 3 sata.

To znači da može doći do poteškoća u urbanim sredinama (posebno problema sa kišnom kanalizacijom i kišnim kolektorima), problema u saobraćaju i transportu, odlaganju već planiranih poljoprivrednih aktivnosti. Moguća je šteta na imovini i povređivanje ljudi, kako je objašnjeno na sajtu RHMZ.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here