Naslovna Vreme Kakvo nas vreme očekuje u narednim danima?

Kakvo nas vreme očekuje u narednim danima?

PODELI

Pravo tropsko, lepo i sunčano vreme nastaviće se i preko vikenda. Do kraja sedmice biće pretežno sunčano i veoma toplo, naročito za vikend, kada se u većini mesta očekuje od 33 do 36 stepeni. 

Marko Čubrilo, profesor geografije i metoeorolog čijim prognozama veruje čitav Balkan, otkrio je za Blic da će vikend biti “paklen”, baš kao i noći.

“U narednih nekoliko dana pred nama je pravi temperaturni tobogan. Za vikend dolazi do priliva veće količine suptropskog vazduha, poreklom iz severne Afrike te će maksimumi za vikend biti u naglom porastu. U subotu će uglavnom dostizati vrednosti između +32 i +34, a u nedelju od +33 do +36, a ponegde možda i oko +38 stepeni Celzijusa. Uz porast dnevnih sledi i porast noćnih minimuma te će noć između subote i nedelje kao i noć između nedelje i ponedeljka biti vrlo topla i u većini mesta minimum će se zadržati na vrednosti preko +20 stepeni Celzijusa. Odnosno, imaćemo prave tropske noći”, kaže Čubrilo.

Međutim, kako navodi, takva situacija će potrajati samo do ponedeljka, kada će se front nad nama promeniti, te ćemo pravo iz letnjeg uploviti u pravo jesenje vreme.

“Jak, vreo, talas neće dugo potrajati, pa će već u ponedeljak posle podne ka nama će se približavati snažan hladan frnot, te će u ponedeljak krajem dana na zapadu i severozapadu Srbije uz povećanje nestabilnosti može doći i do grmljavinskih pljuskova ali i lokalnih nepogoda. Noć ka utorku najverovantije donosi burnu promenu vremena uz jake grmljavinske pljuskove, lokalne nepogode, prolazno olujan severozapadni vetar i naglo zahlađenje te će u utorak prvog septembra. maksimumi biti niži i za oko 15 stepeni Celzijusa u odnosu na protekle dane i trebali bi imati prve jesenje vrednosti, između +15 i +21 stepen Celzijusa.”

Temperature noću biće veoma niske, a ovakave nagle promene vremena, osetiće najviše meteropate, kao i svi oni kojima nagle vremenske promene smetaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here