Naslovna Posao Kanalizacija u Laćarku kao projekat građana u gradskom budžetu

Kanalizacija u Laćarku kao projekat građana u gradskom budžetu

Foto: sirmiuminfo

Sremska Mitrovica – Građani su glasanjem odabrali projekat izgradnje kanalizacije u Laćarku kroz projekat Participativno budžetiranje. Na ovaj način građani su direktno uključeni u kreiranje budžeta Grada.

Privode se kraju aktivnosti na izradi budžeta za 2020. godinu, jedna od aktivnosti je participativno budžetiranje, odnosno uvrštavanje predloga građana u budžet. U participativnom budžetiranju projekti su manji, nemaju nivo kapitalnih, ali utiču na kreiranje budžeta, a indirektno i na kreiranje života u gradu. U Sremskoj Mitrovici je ova praksa zaživela pre nekoliko godina i nastavlja se projektima za mikrosredine. Od ponedeljka, 18. do utorka 19. novembra građani Sremske Mitrovice imali su priliku da se izjasne o tome koji projekat žele da se ralizuje.

Duško Šarošković, načelnik Gradske uprave za budžet i lokalni ekonomski razvoj: „Okončano je glasanje, u dva dana imamo izlaznost negde oko 404 glasača, toliko ih je bilo sa ispravnim glasačkim listićima. Od pet projekata koji su bili na glasačkom listiću, kanalizacija u Laćarku dobila je najveću podršku, čak 195 građana je glasalo da to uđe u budžet. Znamo sad šta radimo 2020. godine, nastavljamo kanalizaciju u Laćarku. Planiranje je u završnoj fazi, ne možemo da se izjasnimo sad o tačnoj cifri jer će tu biti deo iz drugih izvora. Već smo pokušali pregovore o sufinansiranju, tako da ćemo raditi na tome da dobijemo daleko više nego što ćemo sami obezbediti sredstava.”

Građani su imali priliku da izaberu jedan od sledećih projekata:

1. Gradnja gradskog stadiona
2. Gradnja dečijih igrališta
3. Rekonstrukcija Trga Vojvođanskih brigada
4. Rekonstrukcija platoa ispred PSC „Pinki”
5. Nastavak gradnje kanalizacione mreže u Laćarku

IZVORsirmiuminfo
Prethodna vestIzložba „Kroz kreativnost se izrazi, šta je kultura odlaganja otpada ti nam pokaži”
Sledeća vestPOLA MILIONA PO HEKTARU! Treba biti strpljiv, ali se isplati čekati! Simbol je dugovečnosti i snage, a njegov plod vredi zlata!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here