Naslovna Hronika Kancelarija: Incident u Peći nastavak pritiska na Srbe

Kancelarija: Incident u Peći nastavak pritiska na Srbe

PODELI

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila incident u kome su dva mladića albanske nacionalnosti iz Peći pratili Slavicu Trbušić i ostale članove Udruženja žitelja Planjana iz Prizrena i na autobus, kojim su se dovezli u Peć, zakačili kosovsku zastavu.

Kancelarija u saopštenju navodi da je slučaj prijavljen policiji i poziva bezbednosne strukture u Prištini da pronađu i privedu pravdi izgrednike koji su ugrožavali slobodu kretanja Srba iz Planjana.

“Očigledno je da se radi o nastavku organizovanog pritiska na Srbe, koji ima za cilj da izazove nemir, strah i nesigurnost kod srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji”, navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije ukazuju da dok predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu maksimalne napore da u se našoj južnoj pokrajini očuva mir i stvore uslovi za zajednički život i međusobno poverenje između Srba i Albanaca, ugrožavanje sloboda srpskog naroda je svakodnevno.

“Sve to izaziva zabrinutost i strepnju, ali i sumnju da se radi o nastojanjima da se Srbi onespokoje i isprovociraju, kako bi se dobio alibi za neku opasniju akciju protiv srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji”, ističe se u saopštenju.

Iz Kancelarije navode da će Vlada Srbije istrajati u nastojanjima da se na Kosovu i Metohiji očuva mir i uspostavi sigurnost i bezbednost za sve građane, uprkos pretnjama i provokacijama koje sada već svakodnevno dolaze iz Prištine, ali će isto tako istarajati i u nameri da zaštiti svoje sunarodnike i da im obezbedi normalan život.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here