Naslovna Kultura ‘’Karavan naive’’ od 2. do 8. marta u Sremskoj Mitrovici

‘’Karavan naive’’ od 2. do 8. marta u Sremskoj Mitrovici

Foto: danas

U sklopu jubilarnog, dvadestog po redu, obeležavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika, opština Kovačica i Galerija naivne umetnosti iz Kovačice otvoriće izložbu naivne umetnosti ’’Karavan naive’’ u Sremskoj Mitrovici, u ponedeljak 2. marta, s početkom u 18 časova, u galeriji ’’Lazar Vozarević’’.

Svi ljubitelji naivnog slikarstva moći će da je posete do 8. marta, do kada ’’Karavan naive’’ gostuje u Sremskoj Mitrovici, ali i da kupe neka od dela slikara iz Kovačice, s obzirom da će izložba imati i prodajni karakter.

 “Karavan naive“ osmišljen je sa idejom da promoviše umetnosti naive, kulturni identitet i tradiciju naroda Kovačice koja danas zauzima značajno mesto na svetskoj mapi naivne umetnosti i predstavlja svojevrsni centar naivnog slikarstva koji već duže od četrdeset godina zadivljuje čovečanstvo svojom umetnošću.

 Svečanom otvaranju ’’Karavana naive’’ prisustvovaće Jaroslav Hrubik, zamenik predsednika opštine Kovačica, Ana Žolnaj Barca, direktorka Galerije naivne umetnosti iz Kovačice, Milan Marinković, direktor galerije ‘’Lazar Vozarević’’, predstavnik lokalne samouprave grada Sremska Mitrovica, Udruženje Slovaka iz Erdevika i Šida, i mnogobrojni slikari, autori slika iz Kovačice. 

 Nakon Sremske Mitrovice, izložba će gostovati u Beogradu, od 11. marta do 18. marta, a potom u Banjaluci, u Republici Srpskoj, od 20. marta do 27. marta. 

IZVORdanas
Prethodna vestJP “Skloništa” izdaje 155 javnih skloništa u zakup
Sledeća vestBatak: “Radnički je kvalitetniji od Inđije, potrebna su nam tri boda”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here