Naslovna Dogadjaj Karlovčiću priznanje za organizaciju i ulov

Karlovčiću priznanje za organizaciju i ulov

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Velika godišnja Hajka na šakala održana je u opštini Pećinci 23. februara. U hajci je učestvovalo oko 300 lovaca, najviše iz lovačkih društava sa teritorije pećinačke opštine, ali i gostiju iz Krupnja, Vršca i drugih krajeva Srbije. Odstreljeno je 7 šakala, a Rade Vidosavljević, predsednik Lovačkog udruženja „Obedska bara“ koje je bilo organizator hajke, kaže da je zadovoljan organizacijom i odzivom lovaca, kao i brojem odstreljenih šakala.

„Ova hajka je kruna godišnje lovne sezone. Lovci su krenuli sa četiri polazne tačke – iz Karlovčića. Ašanje, Ogara i Obreža, a skup nakon lova i svečani ručak se održavaju u Obrežu, jer je u slučaju ove hajke druženje u prvom planu. Odstreljenih sedam šakala nije loš rezultat. Naši lovci su tokom ove lovne godine već odstrelili 150 od ukupno 200 šakala planiranih za odstrel i verujem da ćemo do kraja lovne godine, 15. aprila, ispuniti plan, kao što je to bio slučaj i prošle godine“ – izjavio je Vidosavljević i zahvalio se pećinačkoj lokalnoj samoupravi na tome što je bila pokrovitelj i ove hajke i što, kako je rekao, podržava sve aktivnosti Lovačkog udruženja „Obedska bara“.

Najviše šakala, čak pet od ukupno sedam, odstreljeno je u lovištu Lovačkog društva Karlovčić, a predsednik ovog društva Milan Stepanović kaže da je razlog tome veliki odziv lovaca u Karlovčiću.

„Mi smo najbrojnije lovačko društvo u opštini Pećinci, a u današnjoj hajci je učestvovalo i dosta gostiju iz drugih lovačkih društava. Najbolji odziv je bio upravo kod nas, a zbog konfiguracije terena u našem lovištu, gde imamo i šume i površine pod žbunjem i trnjacima, verovatno su i šakali najbrojniji upravo u našem lovištu, pa ne čudi što ih je ovde najviše odstreljeno“ – rekao je Stepanović.

Na svečanosti nakon lova uručene su zahvalnice svima koji su doprineli uspešnoj organizaciji hajke. Zahvalnica za doprinos izgradnji i adaptaciji lovačkih domova dodeljena je Opštini Pećinci, a u ime pećinačke lokalne samouprave zahvalnicu je primio predsednik opštine mr Željko Trbović. Zahvalnica za najbolju organizaciju hajke i za najveći broj odstreljenih šakala pripala je Lovačkom društvu Karlovčić, a za učešće u hajci sa psima goničima zahvalnicu je dobilo gostujuće Lovačko društvo Krupanj. Priznanja su uručena i svim lovcima koji su odstrelili šakala u ovoj hajci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here