Naslovna Dogadjaj Kazane puni 50 miliona dinara: Podsticaji proizvođačima vina, rakije i piva

Kazane puni 50 miliona dinara: Podsticaji proizvođačima vina, rakije i piva

PODELI
Foto: vecernje novosti

Uručeni ugovori korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva

ZAHVALjUJUĆI sredstvima koje smo dobili od Pokrajinske vlade, uskoro počinje proizvodnja u mojoj pivari. Prethodnih 19 godina sam uvozio pivo iz Slovenije, a nedavno sam odlučio da započenem sopstveni biznis. Sve je već spremno za proizvodnju, a plan mi je da godišnje napravim 3.000 hektolitara.

To je u četvrtak istakao Vojislav Božić, vlasnik kraft pivnice u Sremskoj Mitrovici, jedan od proizvođača koji su u zgradi Pokrajinske vlade potpisali ugovore za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za prooizvodnju piva, vina i rakije. Ugovore, vredne 50 miliona dinara, korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva uručio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade..

– Iz godine u godinu mi izdvajamo sve veća sredstva kako bismo podigli i unapredili specijalizovane grane poljoprivrede, koje želimo da budu na većim površinama i sa modernijom opremom – kaže Mirović. – Ovih podsticaja ne bi bilo, niti je moguće povećavati finansijska sredstva da nismo uspeli da konsolidujemo naše javne finansije.

Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, potvrdio je da je ove godine prvi put Pokrajinska vlada uvela mere za finansiranje nabavke nove opreme za prozvodnju piva:

– U ovoj godini drugi put realizujemo i konkurs namenjen nabavci nove opreme za proizvodnju vina i rakije. Od 2017. do danas izdvojili smo ukupno 211 miliona dinara za sektor proizvodnje vina i rakije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here