Naslovna Dogadjaj Kazneno-popravne ustanove zapošljavaju 225 službenika ove godine

Kazneno-popravne ustanove zapošljavaju 225 službenika ove godine

PODELI
Foto: RTV

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde u stalni radni odnos, u ovoj godini, primiće 225 službenika u kazneno-popravnim zavodima i to najviše u Službi za obezbeđenje, čiji 81 pripadnik počinje da radi 19. juna, saopšteno je iz te institucije.

– Pojačanje od 81 novog komandira dobija Služba za obezbeđenje u šest zavoda. U najvećem zavodu u zemlji u Sremskoj Mitrovici počinju da rade 24 nova komandira, a u najvećoj pritvorskoj jedinici, Okružnom zatvoru u Beogradu, njih 25, navodi se u saopštenju.

Sa radom će početi i 18 komandira u Kazneno popravnom zavodu (KPZ) u Beogradu, šest u KPZ u Šapcu, pet u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu i tri u Okružnom zatvoru u Kraljevu.

– U ovom trenutku su u toku konkursi za prijem u stalni radni odnos 109 zaposlenih u 17 zavoda i to najviše u Službi za obezbeđenje (45), zatim u Službi za opšte poslove (22), Službi za tretman (16) i po 13 u službama za obuku i upošljavanje i zdravstvenu zaštitu, stoji u saopštenju ovog ministarstva.

Uprava je ranije ove godine na neodređeno vreme zaposlila 35 službenika i to u Službi za zdravstvenu zaštitu, Službi za obuku i upošljavanje, Službi za obezbeđenje, Službi za opšte poslove i Službi za tretman.

– U ovom trenutku pred komisijom Vlade nalaze se zahtevi za dobijanje saglasnosti za raspisivanje javnih konkursa za 31 izvršioca i to na osnovu potreba zavoda za tim radnim mestima u sedam zavoda – KPZ Sremska Mitrovica, Okružni zatvor (OZ) Beograd, KPZ Ćuprija, OZ Zaječar, OZ Kruševac, OZ Čačak i Specijalna zatvorska bolnica (SZB) u Beogradu”, navode oni i dodaju da će uprava nastaviti da zapošljava nove službenike kako bi ojačala kapacitete u celom sistemu izvršenja krivičnih sankcija.

U toku 2017. i 2018. godine, u Službi za obezbeđenje zaposlena su 273 komandira, od čega je 120 primljeno u stalni radni odnos u KPZ u Pančevu, koji je počeo sa radom 1. oktobra 2018. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here