Naslovna Srem Ruma Kenijci najbrži u Rumi: Laban Čeriot i Rona Njaboke Njajabočoa pobednici 5....

Kenijci najbrži u Rumi: Laban Čeriot i Rona Njaboke Njajabočoa pobednici 5. Rumskog polumaratona

Foto: Opština Ruma

RUMA – Više stotina profesionalnih sportista i rekreativaca uzelo je juče učešće u najvažnijoj sportskoj manifestaciji u Rumi, petom po redu, Rumskom polumaratonu. Jaku konkurenciju u obe kategorije predvodili su takmičari iz Kenije, a odličnim rezultatima srpski atletičari su ravnopravno parirali ruskim sportistima, koji su takođe u velikom broju učestovali u jučerašnjoj trci.

U muškoj konkurenciji Laban Čeriot je rezultatom 01:06:58 prvi prošao kroz cilj, ostavivši iza sebe prošlogodišnjeg pobednika i rekordera Rumskog polumaratona Stenlija Kipruta 01:08:04, dok je treći rezultat istrčao još jedan takmičar iz Kenije, Hosea Kiplagat Tuei 01:08:47.

Domaći trkač Đuro Borbelj iz AK Apatin bio je četvrtoplasirani sa rezultatom 01:12:37, a najbrži Rumljanin bio je Branislav Srdić sa devetim rezultatom u ukupnoj konkurenciji 01:23:04.

Rona Njaboke Njajabočoa je polumaraton istrčala za rekordno vreme  01:17:37, što je za četiri sekunde bolje vreme od dosadašnjeg rekorda Teodore Simović. Drugoplasirana je bila Rut Matebo 01:21:14, dok je bronzanu medalju osvojila srpska atletičarka Slađana Stamenković 01:22:17. Najbrža Rumljanka je bila Gordana Obradović 02:05:31.

Pobednici Rumskog polumaratona su saglasni u oceni da je uprkos toplijem vremenu bilo zadovoljstvo nadmetati se u Rumi, te da će i naredne godine ponovo trčati u našem gradu.

5. Rumski polumaraton organizovao je Sportski savez, pod pokroviteljstvom Opštine Ruma, koja je obezbedila i vredne novčane nagrade.

Predsednik SO Ruma Stevan Kovačević je istakao da je Rumski polumaraton najznačajnija sportska manifestacija i da ona na najbolji način ilustruje želju lokalne samouprave da kroz sport propagira zdrave stilove života.

„Za ovih pet godina koliko se Rumski polumaraton održava ova manifestacija je prihvaćena od strane naših sugrađana i ostvaruje svoju misiju na najbolji način propagira i sportske stilove života, ali i rumsku opštinu, ne samo u Srbiji nego i u regionu. Siguran sam da će ova manifestacija biti sve bolja iz godine u godinu, što potvrđuje i broj učesnika i njihov kvalitet“, rekao je Kovačević.

Pored glavne trke održana je i tradicionalna štafetna trka 3x7km, DDOR trka zadovoljstva i možda i najomiljenija NEON Bambini maraton, u kome su mališani do 2 godine starosti puzali stazu simbolično dugu 4,5 metara, sa jasnom aluzijom na 45 paralelu na kojoj se Ruma nalazi.

I ove godine Rumski polumaraton doveo je u naš grad legende atletike. Olivera Jevtić ovoga puta nije trčala, ali je savetima i te kako pomogla, na prvom mestu, Stenliju Kiprutu i Slađani Stamenković, da ostvare dobar rezultat.

IZVORopština ruma
Prethodna vestPod dejstvom alkohola udario motociklistu i pobegao
Sledeća vestPreventivno-edukativni projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ u osnovnim školama u Sremu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here