Naslovna Srem Pećinci “Kiki i komšije” zovu na “Festival osmeha” u Laćarku

“Kiki i komšije” zovu na “Festival osmeha” u Laćarku

PODELI

Povodom obeležavanja Dana Roma, sutra se u Laćarku održava Festival dečijih osmeha.

Manifestaciju organizuje Udruženje „Kiki i komšije“ na lokaciji na kraju Sremske ulice od 10 do 16 časova. Za najmlađe posetioce celokupan sadržaj manifestacije je besplatan, a uz to za svu decu biće obezbeđeni sokovi, kokice, vožnja na ringišpilu, jahanje poni konjića kao i niz drugih zanimljivosti.

Inače, ovih dana je stigla posebno važna vest za meštane Laćarka. Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader potpisao je u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sporazum o zajedničkom učešću u projektu rekonstrukcije i dogradnje vrtića u Laćarku. Grad Sremska Mitrovica je po ovom sporazumu dobio 103 miliona dinara za sve neophodne radove.

  • Generalno, postojeći kapaciteti su mali, pre svega zbog većeg zapošljavanja mladih danas imamo više dece koja idu u vrtić nego ranije. Novi objekat imaće veći kapacitet, 140 mesta za decu. Lokalna samouprava je ispunila sve uslove, projekat je završen i potrebne dozvole su spremne. Očekujemo uskoro da raspišemo tender, a da sa prvim radovima počnemo već u junu – rekao je Vladimir Sanader nakon potpisivanja sporazuma.

Foto: Dnevnik

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here