Naslovna Politika Kisić: Ukoliko bi svi bili udruženi, svet bi bio bolje mesto

Kisić: Ukoliko bi svi bili udruženi, svet bi bio bolje mesto

PODELI
Foto: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Svet bi bio mnogo bolje i humanije mesto ukoliko bi svi narodi bili udruženi i imali nepodeljen entuzijazam, poručila je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić na otvaranju 19. Međunarodnog Dobrotvornog bazara u Beogradu.

Ovaj Bazar je multikulturalni izlagački događaj, na kome svoje rukotvorine, nakit, antikvitete, poslastice i napitke predstavlja više od 27 stranih ambasada iz Beograda.

Kisić je istakla da je ova manifestacija od izuzetnog značaja pre svega jer je humanitarnog karaktera i novac od prodaje proizvoda ide u humanitarne svrhe.

“Ova manifestacija treba da pošalje poruku mira, poruku udruženosti i poruku da kada se udružimo i imamo zajednički cilj, svet će biti lepše i humanije mesto”, rekla je Kisić.

Ministarka je zahvalila organizatoru Bazara-Međunarodnom Klubu Žena Beograd (IWC) na svemu što su uradili i što će tek uraditi za naše društvo.

Predsednica IWC-a i supruga meksičkog ambasadora Eun Hai Kim izrazila je zadovoljstvo što se ovaj humanitarni bazar ponovo održava nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije.

Istakla je da su sredstva prikupljena od prodaje proizvoda na bazaru namenjena nevladinim dobrotvornim organizacijama koje podržavaju siromašno i ugroženo stanovništvo širom Srbije, a da će se ovogodišnjom akcijom pružiti podrška zajednicama koje su pogođene pandemijom kovid-19.

Svaka ambasada ima svoj šareno ukrašen štand, gde posetioci mogu da kupe hranu, poklone, umetničke i zanatske predmete i druge jedinstvene proizvode karakteristične za kulturu i tradiciju zemalja izlagača.

Zastupnica IWC-a iz Ekvadora Sonja Šuput rekla je za Tanjug da su se ambasade za ovaj bazar spremale devet meseci.

“Ovo je unikatna manifestacija u Beogradu gde ljudi mogu da probaju i kupe proizvode iz celog sveta”, rekla je Šuput.

Navela je da je ulaz na bazar 300 dinara, a da se cene proizvoda kreću od 200 dinara do 200 evra u zavisnosti da li je reč o prehrambenom proizvodu ili rukotvorinama – nakitu, torbama, odelu.

U okviru sajma biće održan i uzbudljiv kulturni program sa muzikom, dečijim horovima i plesom, uključujući mnoge predstave nacionalnog plesa iz zemalja učesnica.

Takođe, svi posetioci imaju priliku i da učestvuju u tomboli i osvoje vredne nagrade.

Kroz prethodne dobrotvorne bazare i druge aktivnosti prikupljanja sredstava IWC-a, klub je prikupio oko 650.000 evra koje su donirane ugroženim zajednicama iz Srbije.

Međunarodni klub žena osnovan je pre 30 godina i zvanično je registrovan 2011.

IWC je neprofitna volonterska organizacija koju čine supružnici diplomata, inostranih žena i uglednih Srpkinja zainteresovanih da promovišu prijateljstvo i razumevanje među svojim članicama i pomognu pridošlicama privikavanje na svoju novu zemlju.

Trenutno broji oko 130 članova iz preko 40 zemalja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here