Naslovna Svet Ko iz Srbije može u Grčku od 1. novembra

Ko iz Srbije može u Grčku od 1. novembra

PODELI

Građani Srbije ponovo mogu da idu u Grčku, ali pod veoma strogim uslovima koje je objavila Ambasada Grčke u Beogradu. Odnosi se na građane Srbije koji imaju nekretnine u toj zemlji.

Prema instrukcijama o ulasku vlasnika nekretnina iz Srbije, od 1. novembra dozvoliće se ulazak u Grčku do 400 osoba svakog meseca, licima sa stalnim boravkom u Republici Srbiji, navodi Ambasada Grčke u Srbiji.

Uslov za to je da se podnese zahtev za izdavanje specijalne dozvole za ulazak u Grčku.

Zahtev se podnosi elektronski, preko mejla Konzularnog odeljenja Ambasade Grčke u Beogradu i treba da sadrži sledeću dokumentaciju: dokaz o stalnom nastanjenju u Republici Srbiji (državljani Republike Srbije podnose fotokopiju pasoša), fotokopija formulara E9 (zasebno za svakog vlasnika) i putno osiguranje koje pokriva kovid-19.

“Napominjemo da je ulazak u Grčku dozvoljen isključivo vlasniku nekretnine, a ne i članovima njegove porodice”, navodi Ambasada.

Ulazak u zemlju je moguć avionom, preko Međunarodnog aerodroma u Atini “Elefterios Venizelos”, ili drumskim saobraćajem preko graničnog prelaza “Promahonas”.

Vlasnici su dužni da pri ulasku u Grčku na graničnom prelazu pokažu potvrdu koju izdaje Konzularno odeljenje Ambasade Grčke u Beogradu, zajedno sa fotokopijom formulara E9, validno popunjen PLF formular i QR kod, potvrdu na engleskom jeziku da su negativni na laboratorijsku kontrolu na virus kovid-19, koji je urađen najviše 72 sata pre ulaska u Grčku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here