Naslovna Dogadjaj Ko ne nosi masku u prevozu, od danas mora da plati 5.000...

Ko ne nosi masku u prevozu, od danas mora da plati 5.000 dinara

PODELI
Foto: rtv

U Beogradu, u kome je proglašena vanredna situacija zbog širenja korona virusa, od danas je obavezno nošenje zaštitne maske u javnom prevozu.

Za nepoštovanje odluke o obaveznom nošenju maski u javnom prevozu, donete u okviru mera u borbi protiv širenja korona virusa, predviđena je novčana kazna od 5.000 dinara.

Prema najavama čelnika grada, sprovođenje ove odluke kontrolisaće Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja, u čemu će asistirati Komunalna milicija.

Maske su obavezne u zatvorenom prostoru u Beogradu, baš kao što je određena i mera da se zatvaraju klubovi na dve nedelje u periodu od 23 časa do 6 sati ujutru.

Među novim merama u cilju suzbijanja epidemije korona virusa jeste i ograničavanje okupljanja u zatvorenom prostoru na maksimum 100 ljudi, a na otvorenom neće biti dozvoljeno više od 500 ljudi.

Jedna od predviđenih mera bilo je i zatvaranje studentskih domova, ali se u međuvremenu od toga odustalo.

Ipak, na snazi ostaje to da je u gradskom i međugradskom prevozu obavezno nošenje zaštitnih maski, kao i da je u svim javnim objektima obavezno nošenje zaštitnih maski uz rastojanje metar i po.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here