Naslovna Magazin Koje su tajne zdrave i jake porodice?

Koje su tajne zdrave i jake porodice?

PODELI
Foto: Pexels/Gustavo Fring

Svi smo imali prilike da čujemo da je ključ uspešne veze poverenje, sposobnost da saslušamo jedno drugo i sposobnost da pronađemo kompromis. Međutim, to nekada nije dovoljno. Znate li koje su tajne zdrave i jake porodice?

Prilikom ulaska u brak, svako smatra da će provesti život sa svojim izabranikom, odnosno izabranicom, međutim, statistika se ne slaže sa tim. Mnogo brakova se razvodi u nekom periodu života.

Koje su tajne zdrave i jake porodice?

Apsolutno je nemoguće živeti bez ikakvih razmirica. Od nesrećnih, srećni parovi se zazlikuju samo po tome pronalaze način da izađu iz krize. Kritika, prezir, afekat i otuđenje su četiri jahača apokalipse kada je u pitanju brak. U neuspešnim brakovima kritika je uvek razlog za početak sukoba, prate je sarkazam i cinizam, a na samom kraju dolazi prezir. Supružnici se često ponašaju kao krvni neprijatelji i vređaju jedno drugo, nalazeći što teže reči. Ovo dovodi do povlačenja u sebe i otuđenja. Sve veći broj ovakvih sukoba dovodi do razvoda.

Budite smireni i otvoreni

Promenite taktiku i pronađite način da pokažete partneru da ga poštujete čak i onda kada sukob traje. Ublažite reči i fokusirajte se na razgovor. Ukoliko želite razgovor o konkretnom problemu, nemojte ga započinjati sa napadom. Umesto toga, potrudite se da mirnim putem izložite problem.

Zaustavite se na vreme

Kako biste izbegli teške reči u žaru svađe, nađite način da se zaustavite na vreme. Mogu vam pomoći i formalne fraze koje će vas korak po korak odvesti ka pomirenju. Budite spremni da prihvatite neke od partnerovih uslova, ali predočite i njemu da mora da uradi isto. To se zove kompromis. Važno je da razgovor odložite do trenutka kada ste oboje smireni.

Obratite pažnju na detalje

U tajne zdrave i jake porodice spada i bliksa emocionalna povezanost supružnika koja se ispoljava u svakodnevnoj komunikaciji. Na primer, zajedničke aktivnosti partnera govore dosta o samoj vezi i njenom kvalitetu.

Tajne zdrave i jake porodice: Očuvajte svoje tradicije

Rituali i tradicije su oduvek prisutni u ljudskim zajednicama. Neophodni su za održavanje kontakta i kulturnog nasleđa. S obzirom na to da se porodica naziva ćelijom društva jer odražava njegovu strukturu na mikronivou, važno je da imate sopstvene tradicije. Pronađite zajednički interes koji je svojstven svim članovima porodice, a tradicije će se ukoreniti same.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here