Naslovna Hronika KOLEGINICE RADILE DOK JE LEPA LEŽALA MRTVA: Nadzorne kamere u fabrici snimile...

KOLEGINICE RADILE DOK JE LEPA LEŽALA MRTVA: Nadzorne kamere u fabrici snimile kako je stradala nesrećna žena

FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

IRIG – Leposava Paklović (52) iz Bešenova kod Sremske Mitrovice tragično je nasradala u sredu ujutro, kada joj se, dok je čistila ispod mašine u hladnjači, ešarpa uvukla u valjkove i zadavila je.

U Ćukovcu u Bešenovu su svi zanemeli, celo selo je u šoku. Nerado pričaju za novine, kažu da se radi o složnoj porodici. Iza tragično nastradale žene ostali su suprug Vasa (55) i ćerke Jelena (20) i Kristina (27).

– Šta da kažem, svi smo u neverici. Tog ujutra kao i svakog dana zajedno smo popili jutarnju kafu i razišli se svako na svoj posao. Ni pomislio nisam da je više nikad neću videti – kroz suze priča Lepin suprug Vasa.

Lepa je sedam godina bila zaposlena na radnom mestu spremačice u hladnjači Fabrike za preradu voća “Atos fructum” u Maloj Remeti, gde je sa ostalim radnicima svaki dan odlazila autobusom.

– Sudbina, šta li je? Zar da nastrada baš na Svetu Petku, zaštitnicu žena?! Radila je posao već rutinski, kuvala kafu i godinama čistila oko te iste linije za sortiranje voća, nikad nikakvih problema oko te mašine nije bilo. Mada, pre ove nesreće imala je dva incidenta, jednom umalo da pogine, kada su se sa viljuškara na nju mogle sručiti gajbe pune voća – kaže Vasa.

Hladnjača u “Atos fructumu’” pokrivena je video-nadzorom, a ‘’Informer’’ je imao uvid u snimak kamere u momentu kada je nesretna žena nastradala.

Na snimku se vidi kako je Lepa čistila pod oko mašina za sortiranje voća u vreme kada zaposleni radnici izlaze iz hale na pauzu, od 10 do 10.30.

Međutim, kada je krenula u deo iza linije, u takozvani mrtav ugao, na snimku se samo vidi kako je pala i nestala iz vidokruga kamere.

– Svi smo u šoku, svi zaposleni i rukovodstvo. Lepa je radila kao stalni radnik ovde samo prvu smenu od 7-16 sati. Sad me pitaju otkud je tog kobnog dana nosila šal? Reč je o ešarpi ili marami, a ne šalu, jer ovde nisu temperature ispod nule, već ima 12 stepeni – rekao je direktor hladnjače Stevan Smiljanić.

Iako je isti posao radila godinama, pretpostavlja se da se spremačica sagla da četkom počisti ispod valjkova, ali je u deliću sekunde valjak uhvatio njenu ešarpu i bukvalno je zakucao za mašinu udavivši je u momentu.

Niko od zaposlenih tog trenutka nije bio u hali, a pretpostavka je da i da je neko bio, ne bi video šta se dešava u zadnjem delu hladnjače iza linije.

– Kada su se radnice vratile sa pauze, što se vidi i na snimku, nastavile su normalno da rade, ni ne sluteći da njihova koleginica leži mrtva iza linije za sortiranje. Ceo snimak pregledali su juče svi nadležni, kao i Lepin suprug Vasa – kaže Smiljanić.

Na lice mesta odmah su stigli pripadnici PU Sremska Mitrovica, nadležni tužilac i inspekcijske službe.

Sahrana Leposave Paklović obaviće se danas u 14 sati na seoskom groblju u Bešenovu.

IZVORBlic/Informer
Prethodna vestNE ZABORAVITE DA POMERITE SATOVE Počinje zimsko računanje vremena
Sledeća vestPočela je sezona ZAMAGLJENIH stakala na automobilu: Ove DVE STVARI će pomoći da se to NIKADA ne desi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here