Naslovna Dogadjaj Koliko košta matursko veče?

Koliko košta matursko veče?

Foto: RTV

Pored privatnih časova za prijemne ispite, matura podrazumeva i odlazak na matursko veče, koje za mnoge porodice predstavlja veliki finansijski izdatak.

Rumski folkloraši i horisti na takmičenjima!

Haljine, cipele, frizure, uplate za restoran – to su samo neke od stavki za koje je potrebno izdvojiti novac i pripremiti se za matursko veče. Najviše novca odlazi na haljine čije se cene po gradskim buticima kreću od 5 do 15 hiljada dinara u zavisnosti od materijala i brenda. Cipele i sandale koštaju između 4 i 10.000 dinara, a neke prodavnice imaju popuste za maturante. Što se tiče frizure i šminke maturanti ni tu neće proći jeftino.

Za putnu infrastrukturu Srema 1,3 milijarde dinara!

– Frizure se negde kreću od 1.000 do 2.000 hiljade dinara, sve zavisi. Ima iznamljivanje kose, tih umetaka, da li je rep, da li je puštena kosa, to znači ide uz cenu. Iznajmljivanje kose je 1.500 dinara, pa onda plus frizura. Šminka je od 2.000 do 2.500 dinara. Negde imaju gde su samo profi šminkeri, to je druga cena. To je od 35 do 40 evra. – kaže za RTV Mirjana Mitović, vlasnica salona za ulepšavanje.

Dok maturantkinje u proseku potroše oko 20.000 dinara, ne računajući mesto u restoranu koje košta oko 3.500, maturanti se za taj događaj mogu pripremiti i za manje novca, a najčešće se opredeljuju za sportsku eleganciju, a ne za odela.

Sava ne ugrožava opštinu Pećinci!

Na raznim fejsbuk i instagram stranicama možete besplatno dobiti matursku haljini ili pokloniti svoju staru i tako usrećiti neku maturantkinju.

Ta opcija znatno može umanjiti budžet za maturu, a iako je matursko veče nešto što se pamti ceo celog života, elegancija se može postići i uz manje novca, ako se da mašti na volju i ako dopustite sebi da vi nosite odeću, a ne da ona nosi vas.

IZVORRTV
Prethodna vestBuđav lebac preplavio Frušku goru!
Sledeća vestBoško Obradović i Dragan Đilas – 6 meseci uspešnog pravljenja HAOSA! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here