Naslovna Poljoprivreda Komasacija u Šašincima

Komasacija u Šašincima

PODELI
Foto: rtv

ŠAŠINCI – U toku je postupak sprovođenja komasacije u Šašincima. Posao je u završnici, prema rečima nadležnih, a teren je danas obišao gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader sa saradnicima. Posao je vredan više od stotinu miliona dinara, a trenutno se uređuju atarski putevi i kanalska mreža.

Više od 80 odsto podrazumevanog posla u postupku komasacije u Šašincima je završeno, a broj dosadašnjih parcela, ukrupnjavanjem, smanjen je sa 2.500, za 50 procenata, odnosno na 1.250. Trenutno se šljunče atarski putevi u potesu Bare, a radi se i na uređenju kanalske mreže. Poljoprivrednici pozitivno ocenjuju urađeno.

A donete su i konačne mape katastarske opštine Šašinci, nakon zasedanja Komisije za sprovođenje komasacije.

Komasacija zemljišta, tvrde nadležni, pored redovnih agrotehničkih poljoprivrednih mera, jedna je od najznačajnijih radnji za poboljšanje zemljišta.

Atar Šašinaca se prostire na oko 3.650 hektara, od čega je oko 200 građevinska zona, koja ne ulazi u komasaciju, ali se radi premer. Najavljeno je da se planira komasacija i u drugim atarima, a razmišlja se o jednom delu fruškogorja, odnosno selima u severnom delu grada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here