Naslovna Posao Kompanija “Kableks” iz Platičeva zapošljava 40 radnica

Kompanija “Kableks” iz Platičeva zapošljava 40 radnica

PODELI

Privredni subjekti, u nemogućnosti da pronađu radnu snagu, često se obrate lokalnoj samoupravi, a takva je situacija bila i sa kompanijom Kableks iz Platičeva kojoj je potrebno 40 radnica, izjavio je danas Dušan Ljubišić, načelnik Opštinske uprave Opštine Ruma.

“Kompanija Kableks iz Platičeva nas je kontaktirala da probamo da im pomognemo da pronađu 40 radnica, koje bi bile voljne da rade u njihovom proizvodnom pogonu. Sve žene koje su zainteresovane mogu se prijaviti u samoj fabrici u Platičevu, ali i kontaktirati lokalnu samoupravu u Rumi. Ovo je prilika pre svega za žene, da tako kažem, sa južne teritorije naše opštine i okolnih sela: Hrtkovaca, Klenka, Nikinaca, Buđanovaca, Grabovaca i Vitojevaca, ali naravno za posao se mogu javiti i iz Rume i svih ostalih sela naše opštine”, rekao je Ljubišić, osvrnuvši se i na aktuelnu privrednu situaciju u rumskoj opštini.

“Budžetski priliv po osnovu poreza na zarade najbolji je pokazatelj trenutne privredne situacije u našoj Opštini. To je naš najznačajniji priliv, praktično, jedna trećina budžeta se puni po tom osnovu. S obzirom na celokupnu situaciju u svetu i na kovid 19, koji u poslednih nekoliko meseci stvara poteškoće u poslovanju, možemo reći da smo zadovoljni kakvo je stanje privrede. Na teritoriji naše opštine sve fabrike rade, sve imaju potrebu za dodatnim zapošljavanjem. Na današnji dan po evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje imamo 2.808 ljudi nezaposlenih, u poređenju sa prošlom godinom u istom periodu smo imali 3400 ljudi. Dakle, to je dobro i imamo uveravanja iz NSZ-a da se trend smanjivanja nezaposlenih nastavlja”, napomenuo je Ljubišić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here