Naslovna Srem Kompletno renoviran Dom kulture u Buđanovcima

Kompletno renoviran Dom kulture u Buđanovcima


RUMA – Opština Ruma je u potpunosti rekonstruisala Dom kulture u Buđanovcima, pa je tako i sam centar sela nakon ovih radova dobio mnogo lepši i uređeniji izgled.

Na Domu kulture su izvršeni sveobuhvatni radovi na kompletnoj rekonstrukciji donedavno oronulog objekta, a oni su podrazumevali sanaciju krova, zamenu oluka, zamenu dotrajale drvene stolarije, na ukupno 32 otvora su ugrađeni PVC prozori i vrata, u unutrašnjosti objekta obavljeni su keramički radovi, dok su spoljašnji fasaderski radovi obuhvatili površinu od oko 1.500 metara kvadratnih.

Član Saveza MZ ”Buđanovci” Dušan Lalošević ističe da su meštani i te kako zadovoljni, te da se celo društvo mora uključiti u rešavanje problema odumiranja sela.

„Nema toliko omladine u selu, da bi se u potpunosti vratio onaj stari sjaj, jer Dom kulture nije samo sam objekat, već on živi kada se u njemu ljudi okupljaju, vesele i druže. Sada treba jednom prilikom sesti i razgovarati šta dalje, kako vratiti funkciju toga Doma, jer trenutno je broj stanovništva smanjen. Ima tu dosta prostorija, mogu se privesti nameni da svima u selu odgovaraju, da svi imaju korist. Sama svečana sala je velika, ovo može biti ponovo zborno mesto ljudima i naš Savet će se angažovati maksimalno da Dom kulture ponovo zaživi, kao nekada“, rekao je Lalošević.

IZVORruma.rs
Prethodna vestVakcinacija neće biti uslov za ulazak u EU, već kovid sertifikat
Sledeća vestIsključenje STRUJE: SREDA Sremska Mitrovica i Bešenovo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here