Naslovna Srem Ruma “Komunalac” Ruma kupio 25 novih kontejnera

“Komunalac” Ruma kupio 25 novih kontejnera

PODELI
JP “Komunalac” unaprediće uslugu odvoženja smeća iz gradskih mesnih zajednica. Ovo javno preduzeće je za zamenu starih dotrajalih kontejnera izdvojilo milion dinara sopstvenih sredstava, a kupljeno je 25 novih metalnih kontejnera.

Novi kontejneri biće postavljeni u naselju Tivol, kod Doma zdravlja i centru grada.

Posebno nas raduje što u svojoj organizaciji imamo preduzeće poput JP “Komunalac”, koje uspešno posluje i to im je omogućilo da ovu nabavku kontejnera finansiraju kompletno iz sopstvenih sredstava. Opština Ruma je apsolutno uvek spremna da pomogne svim javnim preduzećima. Ipak, ovaj primer JP “Komunalac” pokazuje da imamo javna preduzeća koja mogu da od svojih prihoda unapređuju nivo pružanja usluga, rekao je šef Kabineta predsednika opštine Vojislav Mioković.

U JP “Komunalac” planiraju nabavku nove ture kontejnera već polovinom septembra, kaže pomoćnik direktora zadužen za tehničke poslove u ovom javnom preduzeću Željko Došen.

-Plan nam je da kupimo negde između 25 i 40 kontejnera, takođe iz sopstvenih sredstava. Sa novom nabavkom bi zamenili sve dotrajale kontejnere u gradu, ali i sela. Lokalna samouprava pre 6,7 meseci pomogla sa većim brojem kontejnera koje smo tada i rasporedili u seoske mesne zajednice, tako da su potrebe za novim kontejnerima izražene pre svega u zgradama kolektivnih stanovanja.

Ruma.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here