Naslovna dogadjaji Kon: Teško da neće biti mera za praznike

Kon: Teško da neće biti mera za praznike

PODELI
foto: ilustracija

Epidemiolog i član kriznog štaba Predrag Kon gostujuću na TV Prva rekao da ćemo u toku ove nedelje videti efekte mera.

– Izdržljivost sistema je na granicama. Punjenja bolnica će i dalje biti, bez obzrira na to što je u Beogradu došlo do stabilazacije situacije – istakao je dr Predrag Kon.

Na konstataciju voditeljke da će uskoro slava Sveti Nikola, pa onda Nova godina i božićni praznici, dr Kon je rekao da je tu “najvažniji od svega dolazak naših iz inostranstva”.

– Tu mora priprema da se napravi, moraće da budu karantini i izlolacije, o tome će biti reči na sledećem sastanku – rekao je on.

Na pitanje da li će za njih biti obavezan PCR test, on je rekao da je struka “kompletno predložila šta će da se radi” i naglasio da je “zatvaranje granica nemoguće”.

– Predložili smo šta treba da se radi, medicinski deo kriznog štaba. Nema alternative, alternativa je ulazak velikog broja ljudi koji ne znaju da su zaraženi, razviće bolest i tražiće hospitalizaciju u Srbiji, to ne može da se očekuje da Srbija izdrži. Zatvaranje granice je nemoguće, ako država donese mi to nećemo imati ništa protiv. Jasno je da mora tek da se raspravi – rekao je dr Kon.

Što se tiče dočeka Nove godine i to što su mnogi građani već rezervisali proslavu, dr Kon je rekao da “nije realno to što rade”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here