Naslovna Srem KONAČNO: Nekada veoma posećena turistička lokacija na Fruškoj gori DOBIĆE NOVI SJAJ

KONAČNO: Nekada veoma posećena turistička lokacija na Fruškoj gori DOBIĆE NOVI SJAJ

PODELI
Foto: Ognjrn Đukić

Opština Inđija potpisala je ugovor za grupom izvođača koja će izraditi projektnu dokumentaciju i rekonstrukciju puta od Vile Stanković u Čortanovcima do Dunava. Navedena saobraćajnica nalazi se u više nego lošem stanju čekajući popravku preko 20 godina.
Prema konkursnoj dokumentaciji rok za projektovanje i izvođenje radova je 195 radnih dana što znači da, ako vremenski uslovi budu povoljni, novi savremeni asfalt širine minimum tri metra možemo očekivati do leta naredne godine. Vrednost projekta je nešto više od 12 miliona dinara a sredstva su obezbeđena u opštinskom budžetu.

Fruška gora dobija najduži zip-lajn na Balkanu

Nekadašnja veoma posećena turistička lokacija godinama se nalazi u stanju koje nije dostojno prirodnim lepotama koje je okružuju, a sadašnje lokalno rukovodstvo pokrenulo je aktivnosti na njenom sređivanju sa ciljem da se povrati nekadašnji sjaj ovog dela Fruške gore.
Lokalitet je bogat kulturno-istorijskim spomenicima i prirodnim lepotama, što predstavlja turistički potencijal koji je neiskorišćen.
Inače, vikend zona u Čortanovcima je nekad bilo poznato boemsko mesto a nalazio se i hotel u kojem su često dolazili sportisti iz cele zemlje na pripremama za takmičarsku sezonu.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here