Naslovna Srem Ruma Koncert dečijih grupa ANIP “Branko Radičević”

Koncert dečijih grupa ANIP “Branko Radičević”

PODELI
Foto: prtsc/Instagram/anipruma

RUMA – U petak 10. juna u Velikoj dvorani Kulturnog centra „Brana Crnčević“ u Rumi sa početkom u 19 časova održaće se Koncert dečijih grupa ANIP “Branko Radičević”.

Ovo je tradicionalni završni koncert. Od 2004. svake godine se održavaju dečiji koncerti u junu, a u decembru koncerti za Izvođački sastav. Nastupiće šest dečijih grupa, a među njima je i pripremni sastav koji je ove godine na 60. Muzičkom festivalu dece Vojvodine u Bačkoj Topoli osvojio Zlatnu plaketu.

Karte će biti u prodaji na biletarnici Kulturnog centra od srede 8. juna.

Pripremni sastav ANIP-a će nastupiti i u nedelju 12 juna na 15. Smotri dečijih folklornih ansambala Srbije u Batočini. Ovo je presedan u radu društva, jer prvi put jedna dečija grupa odlazi na republičko takmičenje.

U ponedeljak 13. juna ponovo kreću Kraljice u svoj ophod (članice ANIP „Branko Radičević“ Ruma). Ovo je sad već osma godina zaredom kako običaj živi i postaje deo svakodnevnog života građana Rume.

Da podsetimo, istraživanje je započelo još 2013. godine, kada je lokalna samouprava prepoznala važnost i validnost projekta „Da i našim šorom Kraljice krenu“. U saradnji sa crkvom Svetog Duha u Rumi, na dan slave tog hrama 2015. godine one su prvi put prošle rumskim sokacima i tako ponovo vratile običaj gde mu je mesto, u narod.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here