Naslovna Dogadjaj Koncerti i pozorišna predstava ovog septembra onlajn

Koncerti i pozorišna predstava ovog septembra onlajn

PODELI
dav

Završeno je snimanje koncerata koji će, u okviru programa šestog Pećinačkog kulturnog leta, tokom septembra biti emitovani onlajn putem zvaničnog JuTjub kanala pećinačkog KC.

Generalni pokrovitelj jedne od najvećih kulturnih manifestacija na teritoriji pećinačke opštine, koju organizuje Kulturni centar, je lokalna samouprava koja je, po rečima predsednika opštine Pećinci Siniše Đokića, i ove godine, kada navršava 6 decenija postojanja, izdvojila značajna sredstva za realizaciju kulturno-umetničkih i obrazovnih sadržaja.

„Drago mi je što je Kulturni centar u situaciji kada se suočavamo sa emidemijom izazvanom virusom korona pronašao načina da realizuje programe u okviru Pećinačkog kulturnog leta. Lokalna samouprava svake godine izdvaja sve veća sredstva kada je u pitanju ova manifestacija i tako će biti i u narednom periodu pogotovu kada se govori o ulaganju u decu i mlade, kojima inače posvećujemo veliku pažnju putem niza mera aktivne populacione politike. Želimo da ovu populaciju privučemo da se što više bave kulturom i sportom, a to mogu u ustanovama kulture i sportskim organizacijama u našoj sredini, i time im omogućimo da provedu vreme uz kvalitetne sadržaje“ – istakao je Đokić.

Po rečima direktora pećinačkog KC Jovana Devrnje prethodnih meseci pažljivo se pratila epidemiološka situacija, te je s toga odlučeno da se Pećinačko kulturno leto ipak organizuje onlajn.

„S obzirom na epidemiološku situaciju sa kojom se suočavamo, ove godine smo se odlučili da smanjimo obim programa što ne znači da su meštani naše opštine uskraćeni za kulturno-umetničke i obrazovne sadržaje, s obzirom da smo za njih pripremili nekoliko koncerata i pozorišnu predstavu. Sve programe smo snimili uz minimalan broj učesnika na otvorenom prostoru u Pećincima. Putem našeg JuTjub kanala svi sadržaji biće pristupačni za sve poštovaoce kulture u svih 15 naselja i šire“ – rekao je Devrnja.

Već u nedelju 6. septembra od 20.00 časova putem zvaničnog JuTjub kanala najmlađi će uživati u kompozicijama iz animiranih filmova Volta Diznija koje će izvesti mlada vokalna solistkinja, pozorišna i glasovna glumica Irina Arsenijević iz Šimanovaca uz pratnju maestralnog kvarteta „Maestre“ iz Sremske Mitrovice, koga čine: za klavirom Dušanka Gavrilović i Milda Kuzminac, flauta Jelena Vlaović i tamburica Zorica Opačić. Inače, šesnaestogodišnja Irina je učenica srednje Muzičke škole „Stanković“ u Beogradu, oprobala se u značajnjim muzičkim takmičenjima u zemlji, a beogradskoj i novosadskoj publici poznata je po glavnim ulogama u mjuziklima „Eni“ i „Petar Pan“.Irina se bavi i glumom i sinhronizacijom animiranih i igranih filmova na srpski jezik („Mala gospođica Dulitl“, „Ralf rastura Internet“, „Aladin“, „Snežana i sedam patuljaka“, „Zlatokosa i razbojnik“).

Onlajn Pećinačko kulturno leto nastavlja se u nedelju, 13. septembra u istom terminu na zvaničnom JuTjub kanalu kada će premijerno biti emitovan Koncert duhovne i etno muzike u okviru kojeg će se predstaviti apsolventkinja Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu na odseku za dirigovanje Bojana Radivojević iz Brestača uz pratnju Nedeljka Anđelića i Tamare Topalović, a povodom jubileja 500 godina od smrti Svete Majke Angeline, koja je jedno vreme boravila u Kupinovu.

Ljubitelji tvrđeg zvuka treće nedelje u mesecu, 20. septembra biće u prilici da prate koncert EX-YU rok muzike na kojem će nastupiti Lidija Domazet iz Šimanovaca, koja je svoje muzičko obrazovanje stekla u Zagrebu na odseku za solo pevanje i klavir i učestvovala u jednom od najpoznatijih muzičkih takmičenja „Nikad nije kasno“, a tokom koncerta prate je članovi “Login benda“ iz Dobanovaca.

Poslednje nedelje u mesecu, 27. septembra za ljubitelje pozorišne umetnosti KC je pripremio komediju „Ženska posla“ nastalu u okviru projekta „Pozorište na selu“ po tekstovima Duška Radovića u režiji Slobodana Stankovića. U predstavi igraju članice Dramske sekcije pećinačkog KC Merima Radivojević, Jelena Nedeljković i Katarina Dobrić.

PROGRAM 6. PEĆINAČKOG KULTURNOG LETA

NEDELJA 06.09.2020.

KONCERT POSVEĆEN KOMPOZICIJAMA IZ ANIMIRANIH FILMOVA VOLTA DIZNIJA

IRINA ARSENIJEVIĆ I KVARTET „MAESTRE“ SREMSKA MITROVICA

NEDELJA 13.09.2020.

KONCERT DUHOVNE I ETNO MUZIKE

BOJANA RADIVOJEVIĆ UZ PRATNJU NEDELJKA ANĐELIĆA I TAMARE TOPALOVIĆ

NEDELJA 20.09.2020.

KONCERT EX-YU ROK MUZIKE

LIDIJA DOMAZET I „LOGIN BEND“ DOBANOVCI

NEDELJA 27.09.2020.

KOMEDIJA „ŽENSKA POSLA“

DRAMSKA SEKCIJA KULTURNOG CENTRA PEĆINCI

TEKST: DUŠKO RADOVIĆ / REŽIJA: SLOBODAN STANKOVIĆ

IGRAJU: MERIMA RADIVOJEVIĆ, JELENA NEDELJKOVIĆ, KATARINA DOBRIĆ

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here