Naslovna Srem Irig Konji ponovo kaskaju Sremom

Konji ponovo kaskaju Sremom

PODELI

Proteklog vikenda, tačnije u subotu 29. septembra, održana je po četvrti put manifestacija „Konji ponovo kaskaju Malom Remetom“.

Cilj manifestacije bio je, kako navodi predsednik Mesne zajednice Mala Remeta, Dragan Milošević, pre svega druženje ljubitelja konja i fijakera.

Manifestacija je obuhvatila defile fijakera kroz selo, do manastira Mala Remeta i Vinarije „Deurić“.

Konjanike su dočekivali gostoljubivi meštani koji su pred svojim kućama nudili sve što imaju od domaćih proizvoda: kolače, gibanice, suhomesnato, med, sir, vino i rakiju. Pored lokalnih, izlagača je bilo iz Jaska, Bešenova, Suseka i Stejanovaca.

Da manifestacija nije samo lokalnog karaktera i da se za nju pročulo van teritorije opštine Irig, govori činjenica da je bilo fijakera iz Rume, ali i Surčina, Novog Bečeja, pa čak i iz Obrenovca.

Glavni organizator je Konjički klub iz Male Remete „Fruškogorski ždrebac“, ali i udruženi meštani raspoloženi da ovu manifestaciju učine što lepšom. Potpunu podršku organizaciji ove Fijakerijade pruža i Opština Irig.

Opština Irig podržava i podržavaće ubuduće ovu manifestaciju jer je ovo način da se promoviše ova mala mesna zajednica i njena mala poljoprivredna gazdinstva, te tako jača turistički potencijal Mesne zajednice Mala Remeta i Opštine Irig – izjavio je predsednik iriške opštine, Stevan Kazimirović.

Mala Remeta možda jeste malo mesto, ali meštani su velikog srca, složni u tome da svojim gostima pruže sve što mogu uz iskren osmeh i po koju sremačku doskočicu. Paprikaša i domaćih lepinjica bilo je u izobilju za svakog posetioca, tako da niko gladan nije smeo ostati, a pored domaćih sokova i vina, ni žedan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here